Κλιμακώνεται η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο ενώ πριν λίγο ολοκληρώθηκαν οι στρατιωτικές ασκήσεις της Νότιας Κορέας με πραγματικά πυρά στο νησί Γιονπγιόνγκ, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγκγιάνγκ απείλησε ότι θα απαντήσει με «απρόβλεπτα αμυντικά χτυπήματα» στα νοτιοκορεατικά στρατιωτικά γυμνάσια στην Κίτρινη Θάλασσα. Στρατιωτική πηγή δήλωσε πως η Βόρεια Κορέα προετοιμάζει τα κοντινά στο νησί οπλικά της συστήματα.

Εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Νότιας Κορέας δήλωσε πως η Σεούλ είναι έτοιμη να απαντήσει «άμεσα και δυναμικά» αν προκληθεί από τη Βόρεια Κορέα.

Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap μετέδωσε πως το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας έχει ήδη στείλει δυο αντιτορπιλικά στην Κίτρινη Θάλασσα και πολεμικά αεροσκάφη βρίσκονται σε αναμονή στην Δυτική Ακτή.
 
Στους κατοίκους του νοτιοκορεατικού νησιού Γιονπγιόνγκ και σε αυτούς από τέσσερα γειτονικά νησιά ζητήθηκε να σπεύσουν στα καταφύγια. Ανάλογη οδηγία δόθηκε και σε όλα τα νησιά της Κίτρινης Θάλασσας στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοτιοκορεατικού Γενικού Επιτελείου.