Στην Ακτή Ελεφαντοστού οι βιαιότητες των τελευταίων τριών ημερών έχουν τραγικό απολογισμό 50 νεκρούς και 200 τραυματίες. Όσο περνάει  καιρός η πολιτική κρίση στην περιοχή βαθαίνει και σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι, υπάρχει φόβος για μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνεχίζει καταγγέλλοντας τις πολλές απαγωγές, τις οποίες αναφέρουν εκατοντάδες θύματα και μέλη των οικογενειών τους.

Οι απαγωγές διαπράττονται σε σπίτια τις βραδινές ώρες από ένοπλους αγνώστους με στολές στρατιωτικές, που συνοδεύονται από στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων και παραστρατιωτικών οργανώσεων.

Οι απαχθέντες μεταφέρονται βίαια σε παράνομους χώρους κράτησης, όπου κρατούνται μυστικά και χωρίς δίκη. Ακόμα δεν είναι λίγοι αυτοί που βρίσκονται νεκροί κάτω από ύποπτες συνθήκες.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της ασφαλείας στη χώρα και η παρεμπόδιση της ελεύθερης κυκλοφορίας του προσωπικού του ΟΗΕ, καθιστούν δύσκολη κάθε έρευνα για τις πολυάριθμες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν διαπιστωθεί» τονίζει η Ν. Πιλάι.