Μια γυναίκα κρατάει ένα ανορθόδοξο κειμήλιο στο σπίτι της, αφού έχει τοποθετήσει την παλιά καρδιά της μέσα σε μία πλαστική σακούλα και την έχει τοποθετημένη στο γραφείο της, καθώς επιδιώκει να περάσει ένα συγκινητικό μήνυμα στον κόσμο.

Η 29χρονη Jessica Manning από τη Νέα Ζηλανδία έχει ανεβάσει μια σειρά από βίντεο στο TikTok, όπου εξιστορεί τη ζωή της, όπως αναφέρει η nypost.com.

Σύμφωνα με την ίδια, γεννήθηκε με μισή καρδιά και από τη βρεφική ηλικία μέχρι και σήμερα έχει υποβληθεί σε 200 καρδιαγγειακές επεμβάσεις.

Μάλιστα, μέχρι να γίνει τριών ετών, είχε ήδη κάνει δύο επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς.

Σε ηλικία 23 ετών λοιπόν, βρήκε έναν συμβατό δότη και έλαβε την τωρινή της καρδιά, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα υγείας, που μπορούσαν να στερήσουν τη ζωή της.

Αρχικά δώρισε στους γιατρούς την παλιά καρδιά της, όταν όμως έμαθε ότι δεν θα χρησιμοποιούνταν σε άλλες εξετάσεις, αποφάσισε να την πάρει πίσω και να την κρατήσει σε καλή κατάσταση, ως φόρο τιμής στον δότη που έσωσε τη ζωή της.

«Τη φύλαγα στην ντουλάπα μου, αλλά τώρα τη βάζω σε ένα συρτάρι στο γραφείο μου», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, όταν αγοράσει δικό της σπίτι, σκοπεύει να φυτέψει την καρδιά στο κήπο και να βάλει από πάνω ένα δέντρο, ώστε να περάσει το μήνυμα ότι η δωρεά οργάνων δεν είναι μόνο αναγκαία, αλλά και απαραίτητη.