Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο Qatargate φέρνει στο φως ο ιταλικός τύπος με τις αποκαλύψεις να είναι συνεχείς. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει πως ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ξεκίνησε να συνεργάζεται με τις Αρχές του Βελγίου ενώ έχει αρχίσει να κατονομάζει «συνεργάτες» του και να δίνει πληροφορίες γι’ αυτούς.
Το δημοσίευμα της Ιταλικής εφημερίδας αναφέρει πως ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι αναφέρθηκε στο όνομα του Φραντσέσκο Κοτσολίνο, του ανθρώπου που ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύζυγος της Εύας Καϊλή, συνεργάζεται ως βοηθός.
Ένα άλλο όνομα το οποίο φέρεται να αναφέρθηκε από τον Παντσέρι είναι αυτό του Βέλγου σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, λέγοντας πως «πήγε στο Κατάρ», αλλά και της σοσιαλδημοκράτισσας Μαρία Αρένα, για την οποία είπε πως «ξέρω ότι πήγε στο Κατάρ μια φορά και ότι έλαβε ένα δώρο».
Η στρατηγική του Παντσέρι
Στην στρατηγική υπεράσπισης που φέρεται να ακολουθεί ο Παντσέρι αναφέρθηκε το ίδιο δημοσίευμα και σύμφωνα με αυτό, φαίνεται να είπε πως τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του «δεν ήταν διαθέσιμα σε άλλους» ενώ ακολουθεί αμυντική στρατηγική που αποσκοπεί να πείσει την εισαγγελία ότι όταν ήταν ευρωβουλευτής, δηλαδή πριν το 2019, δεν είχε πάρει χρήματα.
Οι «γραβάτες» και τα «κουτιά» του Φραντσέσκο Τζόρτζι
Τα ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Φραντσέσκο Τζόρτζι έχει ξεκινήσει να μιλάει για τον τρόπο δράσης τους ενώ τονίζει πως η σύζυγός του, Εύα Καϊλή δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση.
Στην απολογία του, ο Τζόρτζι φέρεται να ανέφερε πως όταν ήταν να πάνε να παραλάβουν χρήματα χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες όπως: «πάμε να πάρουμε γραβάτες ή κουτιά ή ρούχα ή κοστούμια». Επίσης, φέρεται να πρόσθεσε πως πρόσφατα οι «χρηματοδότες» προσέφεραν ταξίδια στο Μαρόκο για την οικογένειά του και την οικογένεια του Παντσέρι.
Ο δημοσιογράφος του Alpha στην Ιταλία, Θόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελάκης, παρουσίασε στην εκπομπή T-Live τα πρωτοσέλιδα του ιταλικού τύπου που αναφέρονται στο Qatargate και ανέφερε πως σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του Ιταλικού τύπου ο Τζόρτζι: «Ουσιαστικά εργάζονταν για χώρες που είχαν πρόβλημα σε image, πρόβλημα στην εικόνα τους στο εξωτερικό».
Ο Τζόρτζι μάλιστα φέρεται να είπε ότι οι πληρωμές δεν γινόντουσαν απευθείας, αλλά υπήρχαν ενδιάμεσοι κρίκοι από τη Βόρεια Αφρική μέχρι και την Τουρκία που δίνανε οδηγίες για το πώς θα φτάσουν τα χρήματα στους παραλήπτες.