Με φωνές, τραγούδια και πολύ χορό υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της Cartagena τη δική τους «βασίλισσα». Οι σειρήνες των πυροσβεστικών οχημάτων ηχούσαν δυνατά στα στενά της φτωχογειτονιάς όταν η Ivonne Palencia, η νικήτρια των φετινών καλλιστείων για την ανάδειξη της «Μις Ανεξαρτησία» έφτασε στον τόπο καταγωγής της.

Η μελαμψής ομορφιάς Ivonne φορώντας ένα ολόλευκο φόρεμα περιφέρεται την πόλη στα χέρια του περήφανου αδερφού της, ο οποίος δεν την αφήνει κάτω για να μη λερωθούν τα παπούτσια της από τις λάσπες στους χωματένιους δρόμους.

Η μελαμψή καλλονή από την Κολομβία δεν είναι επαγγελματίας μοντέλο, αλλά δασκάλα δημοτικού με ένα χαμόγελο αγγέλου, που ξέκλεψε λίγο χρόνο για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό ομορφιάς. Οι υποψήφιες βαθμολογούνται πέρα από την ομορφιά τους και για τις προτάσεις που καταθέτουν για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των φτωχών κοινωνιών, στις οποίες ζουν και οι ίδιες. Η Ivonne πρότεινε τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προκειμένου τα φτωχά παιδιά να μπορέσουν να φύγουν από τους δρόμους και να ξεφύγουν από τις συμμορίες, που τους οδηγούν συχνά σε άσχημα «μονοπάτια».