Σεισμική δόνηση 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (23/11) στη βορειοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC).

Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε σε περιοχή 51 χιλιόμετρα ανατολικά-βορειοανατολικά της Ανταπαζαρί, ήταν σχεδόν επιφανειακός, είχε εστιακό βάθος μόλις 6 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο σεισμός έγινε αισθητός ως την Κωνσταντινούπολη, 200 χιλιόμετρα μακριά, καθώς και στην Άγκυρα.

Ο δήμαρχος της πόλης Ντουτζέ, ο Φαρούκ Εζλού, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk πως πολλοί κάτοικοι πανικοβλήθηκαν, σπεύδοντας πάντως να προσθέσει πως δεν υπάρχουν ως αυτό το στάδιο πληροφορίες για θύματα, σοβαρούς τραυματισμούς ή μεγάλες ζημιές σε κτίρια. Η AFAD (τουρκική Πολιτική Προστασία) ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε διακοπές της ηλεκτροδότησης στην περιοχή στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί και ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Το Newsbeast παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.

Σεισμός στην Ελλάδα και στον κόσμο: Ενημερωθείτε άμεσα για όλα όσα συμβαίνουν.