Ένας αστυνομικός έχασε τη ζωή του κι άλλος ένας τραυματίστηκε σε επίθεση που δέχθηκαν με μαχαίρι στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο. Ο δράστης δέχθηκε πυρά από άλλους αστυνομικούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η επίθεση, σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ που βασίζονται σε δικαστικές πηγές, φέρεται να σχετίζεται με τρομοκρατία.

«Μια από τις περιπόλους μας δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι. Οι δύο αστυνομικοί κάλεσαν ενισχύσεις. Ένας αξιωματικός μιας άλλης περιπόλου χρησιμοποίησε το πυροβόλο όπλο του για να εξουδετερώσει τον δράστη», αναφέρεται σε ανακοίνωση της βελγικής αστυνομίας.

«Οι δύο τραυματίες ντετέκτιβ και ο δράστης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», προστίθεται.

Δικαστική πηγές δήλωσαν και στο πρακτορείο Associated Press ότι «υπάρχει υποψία για τρομοκρατική επίθεση», χωρίς να δίνουν την παρούσα στιγμή περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος) πριν επιτεθεί στους αστυνομικούς.

Η εφημερίδα Le Soir ανέφερε ότι ο νεκρός αστυνομικός μαχαιρώθηκε στο λαιμό και πέθανε στο νοσοκομείο.

O Βέλγος πρωθυπουργός, Αλεξάντερ ντε Κρόο, εξέφρασε μέσω ανάρτησης στο Twitter τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του νεκρού αστυνομικού.

«Οι αστυνομικοί μας θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή τους για την ασφάλεια των πολιτών μας. Η σημερινή τραγωδία το αποδεικνύει για άλλη μία φορά», επισημαίνει.