Ένας νεαρός παίκτης χόκεϊ πάγου λέει πως πέρασε χρόνια προσποιούμενος ότι ο πολύ μεγαλύτερος φίλος του, ήταν ο θείος του, επειδή δεν παραδεχόταν πως ήταν ομοφυλόφιλος και ντρεπόταν από τη διαφορά ηλικίας των 37 ετών. Ο Janne Puhakka ήταν 19 ετών όταν γνώρισε τον Rolf Nordmo, τότε 56 ετών, τον Ιούνιο του 2014. Εκείνη την εποχή, ο Puhakka ήταν επαγγελματίας αθλητής που έπαιζε για το Quebec Major Junior Hockey League και δεν είχε αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα στην οικογένεια, τους φίλους ή τους συμπαίκτες του.

«Φοβήθηκα και δεν ήθελα οι άνθρωποι να μάθουν για τη σεξουαλικότητά μου», είπε ο Puhakka, που είναι σήμερα 27 χρονών ετών, στο South West News Service και μεταδίδει η New York Post. «Φοβόμουν τον τρόπο με τον οποίο θα με αντιλαμβάνονταν στον “υπερ-ανδρικό” αθλητικό κόσμο». Ο Puhakka και ο Nordmo πέρασαν το καλοκαίρι μαζί στην Ευρώπη και γρήγορα συνειδητοποίησαν τη βαθιά έλξη τους, ο ένας για τον άλλον.

«Ήξερα ότι είχα συναισθήματα που δεν είχα νιώσει ποτέ πριν, αλλά έλεγα συνεχώς στον εαυτό μου ότι ήταν απλώς μία καλοκαιρινή περιπέτεια και δεν θα λειτουργούσε λόγω της διαφοράς ηλικίας μας», δήλωσε ο Nordmo, που είναι σήμερα 64 ετών.

«Πολεμούσα με τον εαυτό μου όλη την ώρα και προσπαθούσα να πολεμήσω την αγάπη που είχα για εκείνον, αλλά ήταν αδύνατο», συνέχισε. «Δεν είχα νιώσει ποτέ ξανά έτσι. Σκέφτηκα, «Τι στο καλό θέλει αυτός ο νεαρός μαζί μου, ένα γέρικο γουρούνι;» είπε.

Από την πλευρά του ο Puhakka παραδέχτηκε και ο ίδιος, ότι ερωτευόταν τον Nordmo, αλλά δεν ήταν ακόμα έτοιμος να βγει δημόσια και να το πει. Μετά το τέλος του καλοκαιριού, επέστρεψε στον Καναδά για την έναρξη της επόμενης σεζόν χόκεϊ επί πάγου, με τον Nordmo να μένει λίγο σε απόσταση έως ότου τον επισκεφτεί λίγο αργότερα.

Ο Puhakka — με καταγωγή από τη Φινλανδία — έμενε σε μια οικογένεια υποδοχής στον Καναδά και τους είπε ψέματα, λέγοντας ότι ο Nordmo ήταν θείος του, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να εξηγήσει τη σχέση τους, όταν πήγε να δει τον Nordmo στο ξενοδοχείο του. «Έπρεπε να το κρατήσω μυστικό και δεν είναι ωραίο να κρύβεις το άτομο που αγαπάς», παραδέχτηκε ο Puhakka. Τελικά πήγε στην οικογένειά του και τους είπε ότι ο φίλος του, είχε την ίδια ηλικία με τον μπαμπά του. Η οικογένεια του πήρε καλά τα νέα, αλλά ο νεαρός αθλητής δεν ήταν ακόμα έτοιμος να πει στους συμπαίκτες του και σε άλλους φίλους για την σχέση του – έτσι συνέχισε να λέει το ψέμα του θείου.

Ο Nordmo ήταν παντρεμένος με μια γυναίκα για 17 χρόνια και είχε τρία παιδιά, πριν φτάσει στα 40. Έτσι κατάλαβε τον δισταγμό του φίλου του να παραδεχτεί ανοιχτά ότι είναι γκέι. Ωστόσο, ο αθλητής εγκατέλειψε τελικά το 2019 το χόκεϊ επί πάγου και επέστρεψε στην Ευρώπη για να μετακομίσει στο σπίτι του συντρόφου του. Το ζευγάρι έχει περάσει τα τελευταία τρία χρόνια στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, όπου οι άνθρωποι συχνά τους μπερδεύουν με πατέρα και γιο.

«Βρίσκουμε τα σχόλια αρκετά αστεία και μόλις οι άνθρωποι αρχίσουν να μιλούν και να μας γνωρίζουν καλύτερα γίνονται ζεστοί», είπε ο Nordmo. Κάποιοι άλλοι άγνωστοι υποθέτουν ότι ο Nordmo – που εργάζεται ως κτηνίατρος – είναι ο «ζαχαρο-μπαμπάς» του Puhakka.

«Όταν είμαστε έξω στην πόλη και του αγοράζω ένα ποτό, οι άνθρωποι κάνουν αμέσως υποθέσεις επειδή είμαι μεγαλύτερος, αλλά έχει τη δική του δουλειά και βγάζει τα δικά του χρήματα», είπε ο Nordmo. «Μερικές φορές πληρώνω εγώ και άλλες πληρώνει εκείνος» είπε.

Το ζευγάρι λέει ότι δεν έχει προσέξει τη διαφορά ηλικίας, σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, με τον Nordmo να λέει : «Συχνά λέω ότι ο Janne είναι μια γριά ψυχή σε ένα νεαρό σώμα και εγώ είμαι μια νεαρή ψυχή σε ένα παλιό σώμα». Τα τρία παιδιά του, που αρχικά ήταν διστακτικά για το ειδύλλιο του μπαμπά τους με έναν έφηβο που ήταν περίπου στην ηλικία τους, τελικά αποδέχτηκαν τη σχέση τους.

Ο Nordmo μπορεί κάτι… περισσότερο από το να βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρα με τον πολύ νεότερο σύντροφό του του, παρά το γεγονός ότι είναι στα τέλη της μέσης ηλικίας. Αντίθετα ο Puhakka αποκάλυψε ότι μερικές φορές πρέπει να πει στον μεγαλύτερο φίλο του ότι χρειάζεται μια μέρα άδεια από το σεξ.

Προς το παρόν, τοn ομοφυλόφιλο ζευγάρι δεν σκοπεύει να αποκτήσει δικά του παιδιά και αρκείται στο να ζει μαζί με τον σκύλο τους. «Είναι σημαντικό να είσαι ευτυχισμένος τώρα και δεν βλέπω το νόημα να σκεφτώ το μέλλον», είπε ο Nordmo για τα προχωρημένα χρόνια του. «Ποιος ξέρει τι υπάρχει στη γωνία;» κατέληξε.