Η γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του φύλου με νέα νομοθεσία και την σύμφωνη γνώμη του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Μάρκο Μπούσμαν και η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων, Λίζα Πάους προχώρησαν στη σχετική ανακοίνωση κάνοντας λόγω για πολιτικές ελευθερίες.

Η νέα νομοθεσία, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ Φ. Καραβίτη, επιτρέπει στους πολίτες να δηλώνουν το φύλο και το μικρό τους όνομα. Στην περίπτωση μόνο των ανηλίκων (άνω των 14 ετών) θα απαιτείται και η συγκατάθεση των γονέων.

Για άτομα κάτω των 14 ετών, η δήλωσει θα μπορεί να υποβληθεί αποκλειστικά από τους γονείς. Ο νόμος προβλέπει ακόμα ότι για ένα έτος δεν θα μπορεί να υπάρξει μεταβολή της δήλωσης.

«Δίνουμε σε κάθε άτομο την αξιοπρέπεια που του αξίζει μέσω της ατομικότητάς του. Αυτό θα κάνει τη χώρα πιο ελεύθερη, πιο ανοιχτή και πιο σύγχρονη», δήλωσε ο κ. Μπούσμαν. Τόνισε, επίσης, ότι για πολλά χρόνια η πολιτεία δεν αποδεχόταν τα τρανς άτομα. «Είναι φυσιολογικό κάποιοι άνθρωποι να μην ταυτίζονται με το βιολογικό τους ρολόι. Η συζήτηση μεταξύ των ειδικών έχει κριθεί εδώ και καιρό», ανέφερε χαρακτηριστικά.