Δύο έφηβες αδελφές κατήγγειλαν ότι βιάστηκαν από ρωσικά στρατεύματα σε ένα μικρό χωριό έξω από το Κίεβο, το οποίο κατέλαβαν βάναυσα οι δυνάμεις του Πούτιν για ένα μήνα, όπως ισχυρίστηκε η αντιδήμαρχος του, ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.
Το Ιβάνκιβ, περίπου 80 χλμ. βορειοδυτικά του Κιέβου, επανασυνδέθηκε τελικά με την υπόλοιπη εμπόλεμη χώρα χάρη σε μια γέφυρα που κατασκευάστηκε από μηχανικούς του ουκρανικού στρατού.
Αλλά φρικτές ιστορίες για φερόμενα εγκλήματα πολέμου έχουν πλέον δει το φως της δημοσιότητας μετά την απελευθέρωσή του, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι δύο έφηβες αδελφές ηλικίας 15 και 16 ετών βιάστηκαν από τους Ρώσους εισβολείς.
Η Maryna Beschastna, αντιδήμαρχος της πόλης, ισχυρίστηκε ότι τα κορίτσια και οι γυναίκες του χωριού «έκοβαν τα μαλλιά τους για να είναι λιγότερο ελκυστικές στους Ρώσους εισβολείς» αφού τα στρατεύματα του Κρεμλίνου τραβούσαν τις γυναίκες από τα μαλλιά τους από τα υπόγεια για να τις κακοποιήσουν.
Πόλεμος στην Ουκρανία: 35 μέρες φρίκης στο Ιβάνκιβ
Το Ιβάνκιβ απελευθερώθηκε στις 31 Μαρτίου, 35 ημέρες αφότου έπεσε στα χέρια των ρωσικών στρατευμάτων στις 27 Φεβρουαρίου, μόλις 3 ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου.
Εν τω μεταξύ, η κάτοικος της περιοχής Elena Skoropad δήλωσε στο ITV News ότι ο 12χρονος γιος της, τον οποίο περιέγραψε ως ενθουσιώδη παίκτη του μπάσκετ, σκοτώθηκε από θραύσματα από ρωσικά πυρομαχικά διασποράς.
Οι ανατριχιαστικές εικόνες από τις σφαγές αμάχων που φέρονται να πραγματοποίησαν οι ρωσικές δυνάμεις στην Μπούκα πριν αποσυρθούν έχουν προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή τις τελευταίες ημέρες.
Ανθρώπινα μέλη βρίσκονταν για μέρες κρεμασμένα σε δέντρα στη Μπούκα
Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τις δυνάμεις του Πούτιν ότι διέπραξαν «γενοκτονία» και απαίτησε τη σύσταση δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου τύπου Νυρεμβέργης, αφού έδειξε στον ΟΗΕ συγκλονιστικές φωτογραφίες απανθρακωμένων σωμάτων, αμάχων που πυροβολήθηκαν και ομαδικών τάφων που τραβήχτηκαν στην Μπούκα, το Ίρπιν και τη Μαριούπολη.
Το Κρεμλίνο αρνήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, τους ισχυρισμούς και υποστήριξε ότι οι εικόνες των αμάχων ήταν fake news και «μια χονδροειδής πλαστογραφία» που σκηνοθέτησαν οι ίδιες οι ουκρανικές δυνάμεις.
Εν τω μεταξύ, στα νότια, στην πόλη Μποροντιάνκα, ολόκληρες πολυκατοικίες δέχθηκαν απευθείας χτυπήματα από ρωσικές ρουκέτες, Σε έναν πίσω κήπο, η πραγματική εξαχρείωση της κατοχής έγινε σαφής. Ένας άνδρας βρέθηκε όχι μόνο ταπεινωμένος αλλά και φρικτά βασανισμένος, με το κεφάλι του δεμένο με πλαστικό.
Και ακόμα περισσότερες ιστορίες φρίκης συνεχίζουν να έρχονται από την Μπούκα. Ανθρώπινα μέλη σώματος βρίσκονταν διάσπαρτα στους δρόμους ενώ άλλα κρέμονταν από δέντρα για μέρες αφού ένας άνδρας σκοτώθηκε με χειροβομβίδα, ενώ άνδρες κάτω των 50 ετών γδύθηκαν, δέθηκαν και εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από Ρώσους, όπως αποκάλυψαν τραυματισμένοι πολίτες.
Το Κρεμλίνο έχει αρνηθεί οποιαδήποτε δολοφονία αμάχων, ισχυριζόμενο ότι οι εικόνες που αναδύονται από την Μπούχα είναι ψεύτικες που παρήχθησαν από τις ουκρανικές δυνάμεις ή ότι οι θάνατοι συνέβησαν μετά την αποχώρηση των Ρώσων στρατιωτών.