Οι ισχυρισμοί πως οι ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν αμάχους στην Μπούκα είναι ψεύδη της ουκρανικής και της δυτικής προπαγάνδας με στόχο τη δυσφήμιση της Ρωσίας, τόνισαν σήμερα ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Αυτά είναι ψεύδη που ωρίμασαν στην κυνική φαντασία της ουκρανικής προπαγάνδας», δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Επινοήθηκαν για τεράστια χρηματικά ποσά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η σημερινή δήλωση του προέδρου της ρωσικής κάτω βουλής, της Δούμας.

«Η κατάσταση στην Μπούκα είναι μια προβοκάτσια με στόχο την δυσφήμιση της Ρωσίας», είπε ο Βιατσεσλάβ Βολόντιν.

«Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες είναι οι σεναριογράφοι και οι σκηνοθέτες και το Κίεβο οι ηθοποιοί. Δεν υπάρχουν γεγονότα, μόνο ψέματα», πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από τότε που τα ρωσικά στρατεύματα αποσύρθηκαν από πόλεις και χωριά γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα, το Κίεβο, την περασμένη εβδομάδα, τα ουκρανικά στρατεύματα δείχνουν στους δημοσιογράφους πτώματα ανθρώπων, που όπως υποστηρίζει το Κίεβο, είναι άμαχοι που δολοφονήθηκαν από ρώσους στρατιώτες, κατεστραμμένα σπίτια και πυρπολημένα αυτοκίνητα.

Η Ρωσία διαψεύδει τους ισχυρισμούς.

«Ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες σκηνοθέτησαν δήθεν φόνους αμάχων»

Την ίδια ώρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε σήμερα πως οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες σκηνοθέτησαν δήθεν φόνους αμάχων σε ουκρανικές πόλεις σε μια απόπειρα να διαδώσουν την προπαγάνδα τους στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

«Στρατιώτες του 72ου Ουκρανικού Κέντρου Ψυχολογικών Επιχειρήσεων διεξήγαγαν άλλη μια σκηνοθετημένη κινηματογράφηση αμάχων που υποτίθεται ότι σκοτώθηκαν από τις βίαιες ενέργειες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων» στις 4 Απριλίου σε ένα χωριό σε απόσταση 23 χλμ. βορειοδυτικά του Κιέβου, ανακοίνωσε το υπουργείο.

«Παρόμοια περιστατικά οργανώνονται τώρα από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες στο Σούμι, το Κονοτόπ και άλλες πόλεις», πρόσθεσε.