Με τις μάχες να μαίνονται σε πολλά μέτωπα στην Ουκρανία, στην πόλη του Λβιβ, στα δυτικά της χώρας, όπου ακόμη η πολιορκία δεν είναι τόσο έντονη όσο σε άλλες περιοχές, οι κάτοικοι έχουν οργανωθεί σε ομάδες και εργοστάσια έχουν μετατρέψει τη γραμμή παραγωγής τους προκειμένου να τροφοδοτήσουν με αμυντικό εξοπλισμό όσους πολεμούν τις ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, όλοι οι κάτοικοι μετέχουν στη διαδικασία αμυντικής προετοιμασίας. Έχουν οργανωθεί σε ομάδες και τροφοδοτούν την άμυνα της Ουκρανίας με πολεμοφόδια. Εργοστάσιο που μέχρι πρόσφατα έφτιαχνε μαχαιροπίρουνα και άλλα είδη κουζίνας, σήμερα φτιάχνει αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Πλέον, η παραγωγή περιλαμβάνει από εμπόδια για την ακινητοποίηση στρατιωτικών οχημάτων, αλυσίδες καταστροφής ελαστικών, δίχτυα καμουφλάζ για άρματα μάχης από κουρέλια, μέχρι και σόμπες για τους φρουρούς στις σκοπιές και στα σημεία ελέγχου. Οι κάτοικοι της Λβιβ έχουν το βλέμμα στραμμένο στη γραμμή του πυρός. «Φτιάχναμε κατσαρόλες, μαχαιροπίρουνα και άλλα σκεύη για την κουζίνα, αλλά από την έναρξη του πολέμου έπρεπε να αλλάξουμε αυτό που παράγουμε», εξήγησε εκπρόσωπος του εργοστασίου.

Επιπλέον, το Παλάτι των Τεχνών, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο πολιτιστικό κέντρο της χώρας έχει μετατραπεί σε κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας.