«Στον αέρα» παραμένει ο χρόνος της νέας συνάντησης της Ρωσίας με την Ουκρανία με σκοπό την εξεύρεση λύσης και τον τερματισμό των εχθροπραξιών εκ μέρους της Ρωσίας. Πληροφορίες του Ria Novosti αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα μπορούσαν να ξεκινήσουν σήμερα το βράδυ, σε ώρα που δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

«Η διεξαγωγή περισσότερων συνομιλιών με τη Ρωσία τελεί υπό συζήτηση», δήλωσε σήμερα ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, στο Reuters, σημειώνοντας ότι χρειάζεται μια «ουσιαστική ατζέντα».

Ερωτηθείς σχετικά με την ημερομηνία ενός δεύτερου γύρου συνομιλιών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στη γειτονική της χώρα την περασμένη εβδομάδα, ο Ποντόλιακ δήλωσε: «Τελεί υπό συζήτηση προς το παρόν. Χρειάζεται μια ουσιαστική ατζέντα».

Και ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων, θα πραγματοποιηθεί σε ουδέτερο έδαφος στη Λευκορωσία. Οι προσδοκίες από αυτή τη συνάντηση είναι χαμηλές αφού η Μόσχα δεν δείχνει καμία διάθεση για υποχώρηση.

https://twitter.com/rianru/status/1498936887842639873

Την ίδια ώρα, οι βομβαρδισμοί αρκετών πόλεων της Ουκρανίας συνεχίζονται για έβδομη ημέρα.

Νέο μήνυμα Ζελένσκι: 6.000 Ρώσοι σκοτώθηκαν τις 6 πρώτες ημέρες – «Έχουν εντολές να σβήσουν την ιστορία μας»

Σε νέο του μήνυμα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Τετάρτη (2/3) ανέφερε ότι σχεδόν 6.000 Ρώσοι σκοτώθηκαν τις πρώτες έξι ημέρες του πολέμου στην Ουκρανία προσθέτοντας ότι το Κρεμλίνο δεν θα μπορέσει να κατακτήσει τη χώρα του με βόμβες και αεροπορικές επιδρομές, μεταδίδει το Reuters.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, απευθυνόμενος στους πολίτες με μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα, αναφέρθηκε στην επίθεση της Ρωσίας στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Μπάμπιν Γιαρ, ενός σημαντικού μνημείου που βρίσκεται στον μαζικό τάφο 34.000 Εβραίων οι οποίοι εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα το 1941, όταν η πόλη βρισκόταν υπό ναζιστική κατοχή, λέγοντας ότι «αυτό το χτύπημα αποδεικνύει ότι για πολλούς Ρώσους το Κίεβο είναι απολύτως ξένο».

«Δεν ξέρουν τίποτα για το Κίεβο, για την ιστορία μας. Όλοι όμως έχουν εντολές να σβήσουν την ιστορία μας, να σβήσουν τη χώρα μας, να μας διαγράψουν όλους», ανέφερε.