Εκρήξεις και πυρά πυροβολικού ακούστηκαν στα περίχωρα του Κιέβου, της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα.
Εν τω μεταξύ το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform μετέδωσε ότι στο στόχαστρο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έχει μπει ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός CHP-6, στα βορειοανατολικά του Κιέβου, ενώ διεξάγονται μάχες στην περιοχή Βασίλκιβ όπου νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι κατέρριψε ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-76 που μετέφερε αλεξιπτωτιστές.
Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν επίσης κοντά στον σταθμό Μπερεστέισκα του μετρό της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Γκουτέρες: «Να δοθεί άλλη μια ευκαιρία στην ειρήνη»
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ζήτησε την επιστροφή των στρατιωτών στους στρατώνες τους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τονίζοντας πως πρέπει «να δοθεί άλλη μια ευκαιρία στην ειρήνη» μετά το ρωσικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το σχέδιο ψηφίσματος που θα καταδίκαζε τις ενέργειες της Μόσχας.
«Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ» για να επιτύχουμε την ειρήνη, είπε σε μία σύντομη δήλωσή του στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις.
Νωρίτερα η Ρωσία άσκησε βέτο σε σχέδιο ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα καταδίκαζε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η Κίνα απείχε από την ψηφοφορία, κάτι που ερμηνεύτηκε από χώρες της Δύσης ως μία «νίκη» στην προσπάθεια απομόνωσης της Μόσχας. Την ίδια στάση με της Κίνας επέλεξαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ινδία.
Τα υπόλοιπα 11 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισαν υπέρ του σχεδίου ψηφίσματος, που αναμένεται τώρα να τεθεί στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.