Δύσκολες ώρες περνούν οι πολίτες της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή. Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου παγώνουν τους πάντες. Άνθρωποι με βαλίτσες στα χέρια αφήνουν πίσω τις περιουσίες τους, οικογένειες με μικρά παιδιά αποφασισμένες να εγκαταλείψουν τη χώρα, ουρές έξω από τα καταστήματα και έξω από τα ΑΤΜ τα οποία αρχίζουν να στερεύουν.

Αν και στο Κίεβο οι Αρχές έχουν καλέσει τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και ηχούν σειρήνες πολέμου πολλοί βγαίνουν στους δρόμους για να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Οι αναρτήσεις στα social media και οι φωτογραφίες που καταγράφουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων επιβεβαιώνουν την αίσθηση πανικού και τον φόβο που νιώθουν οι κάτοικοι της χώρας.

Εισβολή στην Ουκρανία

Μποτιλιάρισμα στους δρόμους

Χαμός επικρατεί και στους δρόμους όπου παρατηρούνται μποτιλιαρίσματα χιλιομέτρων.

Εικόνες με ουρές καταγράφονται από νωρίς το πρωί και στα πρατήρια υγρών καυσίμων, με τους οδηγούς να περιμένουν να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση επικρατεί στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς τα δυτικά, καθώς πολλοί προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα.

Ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους καθώς οι πολίτες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Η γενικευμένη επίθεση από αέρος και ξηράς των δυνάμεων της Ρωσίας κατά στόχων της Ουκρανίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από σήμερα τα ξημερώματα και ήδη υπάρχουν δεκάδες νεκροί.

Στην αναμονή για να πάρουν εισιτήριο ώστε να μπουν στα τρένα παραμένει πλήθος κόσμου στον σιδηροδρομικό σταθμό του Χάρκοβο.

Αρκετοί πολίτες έχουν ήδη καταφύγει στα καταφύγια που βρίσκονται στο Χάρκοβο και το Κίεβο με στόχο να μείνουν ασφαλείς.

Κρατώντας βαλίτσες και τα παιδιά τους από το χέρι Ουκρανοί φεύγουν για Πολωνία

Από τα πρώτα λεπτά της ρωσικής εισβολής πολίτες εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να γλιτώσουν και καταφεύγουν στην Πολωνία, με πολλούς να φτάνουν στο συνήθως ήσυχο πέρασμα στην πόλη Μέντικα σήμερα, κρατώντας βαλίτσες και συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους.

Αξιωματούχοι ευρωπαϊκών χωρών που συνορεύουν με την Ουκρανία -περιλαμβανομένης της Ρουμανίας και της Σλοβακίας- έχουν δηλώσει ότι δεν υπάρχει μεγάλη ροή προσφύγων προς το παρόν, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι αυξάνεται η κυκλοφορία των πεζών.

Εισβολή στην Ουκρανία

Σήμερα οι ουρές των ανθρώπων που περίμεναν να εισέλθουν στη μεθοριακή αυτή πόλη μεγάλωναν, με κάποιους Ουκρανούς να δηλώνουν ότι ανησυχούν πως ο ρωσικός στρατός θα εισβάλει βαθιά στη χώρα τους.

Δείτε φωτογραφίες από το Κίεβο: Ο πανικός στους δρόμους και οι ουρές πολιτών