Η γερμανίδα καγκελάριος προσπαθεί να περιορίσει τους «αντάρτες» προκειμένου να στηρίξει ένα συμβιβαστικό ντιλ με την Ελλάδα, δηλώνουν αξιωματούχοι του κόμματός της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι επιτελάρχες του κόμματος «δουλεύουν» πάνω στους διαφωνούντες λέγοντάς τους ότι μπορεί να κληθούν να εγκρίνουν νέα βοήθεια ώστε να αποφευχθεί πτώχευση, παρότι η Ελλάδα αρνείται να εφαρμόσει το σύνολο των αλλαγών που απαιτούν οι δανειστές, υποστηρίζουν τρεις αξιωματούχοι.

Η Μέρκελ καλεί μικρές ομάδες διαφωνούντων στην καγκελαρία και τους λέει ότι η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη δημιουργεί κίνδυνο γεωπολιτικής αστάθειας στην περιοχή, σημειώνει ένας εξ αυτών.

Η επιθυμία της Μέρκελ να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη είναι γεμάτη πολιτικά ρίσκα, με δεδομένο το επίπεδο της αγανάκτησης στη Γερμανία για τον Αλέξη Τσίπρα στους τέσσερις μήνες που είναι στην εξουσία, όπως σχολιάζει το πρακτορείο. Η στρατηγική της, σημειώνει το πρακτορείο, εξαρτάται από το εάν η ελληνική κυβέρνηση κάνει αρκετές υποχωρήσεις που θα της επιτρέψουν να «πουλήσει» τη συμφωνία στους βουλευτές αλλά και τη γερμανική κοινή γνώμη.