Αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο του, παρά τη δολοφονική επίθεση εναντίον του στις αρχές Νοεμβρίου, δηλώνει ο Όλεγκ Κασίν, ο Ρώσος δημοσιογράφος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από αγνώστους.

Στο πρώτο άρθρο, που δημοσιεύτηκε σήμερα στο εβδομαδιαίο περιοδικό Vlast, μετά τον ξυλοδαρμό του, από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται, ο Κασίν γράφει «δεν θα με φιμώσουν» και δηλώνει αισιόδοξος πως θα αναρρώσει γρήγορα ώστε τον Ιανουάριο να ξαναπιάσει δουλειά.

Ο δημοσιογράφος ξυλοκοπήθηκε στις 6 Νοεμβρίου από δύο άνδρες κάτω από την πολυκατοικία του στο κέντρο της Μόσχας, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα, ιδιαίτερα στο κεφάλι. Παρέμεινε για πολλές ημέρες βυθισμένος σε τεχνητό κώμα.

Η αστυνομία θεωρεί πως ο δημοσιογράφος έπεσε θύμα επίθεσης εξαιτίας της επαγγελματικής του δραστηριότητας.
Ο Όλεγκ Κασίν κάλυπτε την κατασκευή ενός επίμαχου αυτοκινητόδρομου που θα διέρχεται μέσα από το δάσος Χίμκι, σε προάστιο της Μόσχας, και βρισκόταν σε σύγκρουση με κινήματα νεολαίας που υποστηρίζουν το Κρεμλίνο.

Η υπόθεση αυτή έχει προκαλέσει σημαντική κινητοποίηση των συναδέλφων του και των υπερασπιστών των ελευθεριών. Ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υποσχέθηκε πως οι δράστες της επίθεσης εναντίον του Όλεγκ Κασίν θα τιμωρηθούν όποια κι αν είναι η επιρροή τους.