Ακόμα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Χιλή, όταν το ελικόπτερο που επέβαιναν και συμμετείχε στις προσπάθειες διάσωσης των πληγέντων από τις πλημμύρες που σημειώνονται την τελευταία εβδομάδα στη βόρεια περιοχή της χώρας, συνετρίβη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αεροπορικών αρχών, το ελικόπτερο, ένα Bell 206, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι, «εξαφανίστηκε» τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη και την Πέμπτη εντοπίστηκε στην περιοχή Ατακάμα, όπου είχε συντριβεί. «Όλοι οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν».

Η πτώση και ο θάνατος των τεσσάρων μελών του ήρθε να προστεθεί στον ήδη μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις ασυνήθιστες για την άνυδρη αυτή περιοχή πλημμύρες. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 69 αγνοούνται ενώ περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν πληγεί.

Στις επιχειρήσεις εκκαθάρισης της περιοχής συμμετέχουν περίπου 7.000 αστυνομικοί και στρατιώτες, ενώ 1.200 προσωρινά καταλύματα αναμένεται να τοποθετηθούν σήμερα για τους πληγέντες.