Όσες αμερικανικές πολιτείες καταγράφουν υψηλό αριθμό κρουσμάτων βλέπουν και περισσότερους πολίτες να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού.

Αυτό αποκάλυψε ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου για την πανδημία τη Δευτέρα.

ΗΠΑ: Τι αποκαλύπτει ο Λευκός Οίκος για τους ανεμβολίαστους και τα νέα κρούσματα

«Οι 8 πολιτείες με τον υψηλότερο σήμερα αριθμό κρουσμάτων έχουν δει μια μέση αύξηση κατά 171% στον αριθμό των νέων εμβολιασμένων κάθε μέρα εδώ και 3 εβδομάδες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Jeff Zients, επικεφαλής της ομάδας του Λευκού Οίκου για τον συντονισμό της πανδημίας Covid-19.

«Η Λουιζιάνα έχει δει αύξηση κατά 302% στον μέσο αριθμό των ανθρώπων που εμβολιάζονται κάθε μέρα. Το Μισισίπι 250%, η Αλαμπάμα 215% και το Αρκάνσας 206%», συνέχισε ο Zients, «οι Αμερικανοί βλέπουν τον κίνδυνο και τον αντίκτυπο του να είσαι ανεμβολίαστος και απαντούν με πράξεις. Και αυτό θα χρειαστεί για να μας βγάλει από την πανδημία».

Παρά την πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος, ο Zients παρατήρησε πως το 1/3 όλων των νέων κρουσμάτων στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα καταγράφονται σε Φλόριντα και Τέξας, εκεί που οι ρεπουμπλικανοί κυβερνήτες υποβαθμίζουν τον κίνδυνο του κορονοϊού. Και της χρήσης μάσκας.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε προσφάτως πως το 70% των ενηλίκων στις ΗΠΑ έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Πλέον, το 80% των αμερικανικών κομητειών βιώνουν μια «σημαντική» ή «υψηλή» αύξηση στα επίπεδα μετάδοσης του κορονοϊού…