Ο Πάπας Βενέδικτος XVI απηύθυνε σήμερα έκκληση για μια «βαθιά μεταρρύθμιση» της παγκόσμιας οικονομίας μετά την τελευταία σύνοδο κορυφής της G-20 στη Σεούλ, ζητώντας από τις πλούσιες χώρες να μην ενωθούν κατά των φτωχότερων χωρών.

«Θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με τη μέγιστη σοβαρότητα την τρέχουσα οικονομική κρίση, η οποία ήταν το κυρίαρχο θέμα στη σύνοδο της G-20 αυτές τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο Πάπας σε χιλιάδες προσκυνητές που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Αυτή η κρίση «απαιτεί ένα ισχυρό μήνυμα που θα απευθύνει έκκληση για μια βαθιά μεταρρύθμιση του παγκόσμιου οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης», σημείωσε ο Πάπας.

«Οι οικονομίες των πλούσιων χωρών δεν θα πρέπει να αναζητούν ευνοϊκές συμμαχίες…που θα μπορούν να έχουν σοβαρές συνέπειες για τις φτωχότερες χώρες».

Ο Βενέδικτος ΙΣΤ εκτίμησε επίσης ότι «είναι πλέον καιρός για μια επαναξιολόγηση της γεωργίας ως απαραίτητου πόρου για το μέλλον και όχι ως πόρου του παρελθόντος».

Ο Πάπας κατήγγειλε επίσης τον «μη βιώσιμο καταναλωτισμό» και τον τρόπο ζωής των χωρών που έχουν βιομηχανοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια.