Τα μεγαλύτερα συνδικάτα των Ιταλών αστυνομικών στην πόλη Μπολόνια έκαναν γνωστό απόψε ότι τα μέλη τους πλέον «δεν πρόκειται να εργάζονται πέραν του ωραρίου που αναφέρεται στην σύμβαση εργασίας τους».

«Γνωρίζουμε ότι είναι μια ιδιαίτερα σοβαρή απόφαση, αλλά την θεωρούμε απόλυτα αναγκαία. Είναι μόνον το πρώτο βήμα μιας νέας φάσης του αγώνα μας κι αποτελεί επίσης απάντηση στις δηλώσεις που έκανε η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Μαριάννα Μαντία, σχετικά με το συνεχιζόμενο πάγωμα των μισθών των εργαζομένων του κρατικού τομέα», τονίζουν τα συνδικάτα των ιταλών αστυνομικών.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή τους υπογραμμίζεται ότι «μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει ότι οι οικονομικές και εργασιακές συνθήκες των αστυνομικών, προσεγγίζουν, πλέον, ένα απαράδεκτο επίπεδο» ενώ γίνεται αναφορά και στην «συνεχιζόμενη έλλειψη αναπροσαρμογής των μισθών των αστυνομικών στο κόστος ζωής της χώρας».

Τα συνδικάτα της αστυνομίας στην Μπολόνια καθιστούν σαφές, τέλος, ότι η νέα αυτή μορφή διαμαρτυρίας τους θα αφορά και τις ημέρες κατά τις οποίες διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες, αλλά και τις περιπολίες σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνες.