Η παγκόσμια ειρήνη υποχωρεί μπροστά στα «πυρά» που δέχεται σε διάφορες γωνιές του κόσμου. Και παρότι το ενδιαφέρον των πολιτών είναι μεγάλο για τις εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη, φαίνεται πώς το Ισραήλ ελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Economist, αν και μεταξύ των εμπόλεμων χωρών η Συρία θρηνεί τα περισσότερα θύματα, καταλαμβάνει την τελευταία θέση στις μηχανές αναζήτησης.

Αναλυτικότερα, από την αρχή του έτους, εκτιμάται ότι περίπου 30.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία, περίπου 20 φορές περισσότερους από την Ουκρανία. Οι αναζητήσεις για τη Γάζα και το Ισραήλ έχουν μειωθεί το τελευταίο δεκαπενθήμερο, δίνοντας προβάδισμα στις αναζητήσεις για το Ιράκ και τη Συρία.

Υπάρχουν όμως και συγκρούσεις σε μέρη του πλανήτη που δεν τραβούν την προσοχή της διεθνούς κοινότητας. Τουλάχιστον 2.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία φέτος, αλλά στο Google οι αναζητήσεις για την αφρικανική χώρα ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτες.