Στον Wu Lien-Tehπου, έναν ήρωα της δημόσιας υγείας που αφιέρωσε τη ζωή του στη μάχη κατά της πανούκλας στην Μαντζουρία, είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google.
Ο Γου γεννήθηκε στη Μαλαισία στις 10 Μαρτίου του 1879. Μπήκε με υποτροφία της βασίλισσας της Μαλαισίας στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Εκεί έκανε μια σπουδαία καριέρα κερδίζοντας οποιοδήποτε βραβείο και κατακτώντας πολλές διακρίσεις για το επιστημονικό του έργο.
Δούλεψε σε νοσοκομεία στο Λονδίνο αλλά και στο φημισμένο Ινστιτούτο Παστερ. Παντρεύτηκε και το 1907 μετακόμισε με την οικογένειά του στην Κίνα. Από τότε ξεκινάει μια σειρά διώξεων από το κράτος που τον θεωρεί κατάσκοπο, ενώ αριστεροί αντάρτες των απαγάγουν και ζητούν λύτρα για την απελευθέρωσή του.
Το χειμώνα του 1910, ο Wu έλαβε οδηγίες από το Υπουργείο Εξωτερικών του Πεκίνου, να ταξιδέψει στο Χάρμπιν για να διερευνήσει μια άγνωστη ασθένεια που σκότωσε το 99,9% των θυμάτων της. Αυτή ήταν η αρχή της μεγάλης πνευμονικής πνευμονικής πανώλης της Μαντζουρίας και της Μογγολίας, η οποία τελικά σκότωσε 60.000 θύματα.
Ήταν ο πρώτος που ζήτησε απ όλους τους γιατρούς να φοράνε μάσκες, ζήτησε να επιβληθεί καραντίνα ενώ κατάφερε να πείσει κρατικούς αξιωματούχους να κάψουν το πρώτο νοσοκομείο που δεχόταν τα θύματα της πανώλης και στη θέση του να φτιαχτεί ένα καινούργιο και πιο ασφαλές.
Το 1912, ο Wu έγινε ο πρώτος διευθυντής της υπηρεσίας Manchurian Plague. Ήταν ιδρυτικό μέλος και πρώτος πρόεδρος της κινεζικής ιατρικής ένωσης (1916-1920). Ηγήθηκε των προσπαθειών για την καταπολέμηση της πανδημίας χολέρας 1920-21 στα βορειοανατολικά της Κίνας. Στη δεκαετία του 1930 έγινε ο πρώτος διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Καραντίνας.
Του δόθηκαν βραβεία από τον Τσάρο της Ρωσίας και τον Πρόεδρο της Γαλλίας, και του απονεμήθηκαν τιμητικά πτυχία από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins , το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου , το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ και το Πανεπιστήμιο του Τόκιο .
Ασκούσε την ιατρική με το ίδιο πάθος μέχρι το θάνατό του σε ηλικία 80 ετών, τον Ιανουάριο του 1960.