Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αθήνα, Ελλάδα: Σκι με φόντο την πανέμορφη και λευκή Ακρόπολη

Η κακοκαιρία «Μήδεια» έκανε ένα εντυπωσιακό πέρασμα από την Ελλάδα, αφήνοντας πίσω της και κάποιες μοναδικές εικόνες, πλην των μεγάλων προβλημάτων που προκάλεσε σε πολλά σημεία της χώρας και ιδίως στην Αττική, που μόνο συνηθισμένη δεν είναι σε τέτοια φαινόμενα.

Ωστόσο, οι Αθηναίοι επιστράτευσαν την ευρηματικότητά τους και αξιοποίησαν τον χιονιά για να κάνουν χειμερινά σπορ. Και επειδή το lockdown φέτος δεν τους επέτρεψε να μεταβούν σε χιονοδρομικά κέντρα, όσοι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς ski ή snowboard, αξιοποίησαν την ευκαιρία.

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ / Παλαιστίνη: Κι όμως, είναι Μέση Ανατολή

Οι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ αντίκρισαν ένα σπάνιο θέαμα την Τετάρτη, αφού είδαν το χιόνι να έχει σκεπάσει τους ιερούς τόπους Εβραίων, Χριστιανών και Μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Παλιά Πόλη. Το Τείχος των Δακρύων και ο Θόλος του Βράχου καλύφθηκαν κάτω από ένα λευκό πέπλο, έπειτα από χιονοθύελλα που σημειώθηκε τη νύχτα.

Κατάνια, Σικελία: Ο «γίγαντας» βρυχάται και προκαλεί δέος

Το «ξύπνημα» της Αίτνας να σήμανε συναγερμό στις Αρχές της Κατάνια, με την ανησυχία να είναι δεδομένη. Ωστόσο, οι εικόνες που έρχονται από το ηφαίστειο της Αίτνας είναι εντυπωσιακές και προκαλούν δέος, για το πόσο ισχυρή είναι η δύναμη της φύσης.

Μαδρίτη, Ισπανία: Άναψε η «φλόγα» που καίει την κοινωνική ηρεμία

Ένας ράπερ έχει εξελιχθεί σε κεντρική φιγούρα των βίαιων συγκρούσεων που διαδραματίζονται στην Ισπανία και κυρίως στη Μαδρίτη, χωρίς καν ο ίδιος να δίνει το «παρών» σε αυτές. Ο Πάμπλο Χασέλ έχει καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης για εξύβριση της μοναρχίας και της Αστυνομίας, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Παρίσι, Γαλλία: Η πανδημία φέρνει τον κόσμο στα όρια της ανέχειας

Μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν και δημιούργησαν μια μεγάλη ουρά για να λάβουν το φαγητό που μοιράζει μια ΜΚΟ, η οποία μαζεύει και αξιοποιεί τρόφιμα που προορίζονται για πέταμα, καθώς έχουν φτάσει στα όρια της ανέχειας και σε κάποιες περιπτώσεις τα έχουν ξεπεράσει. Οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία φτάνουν σε τραγικά επίπεδα.

Ατλάντικ Σίτι, ΗΠΑ: Συντρίμμια η αρχή της αυτοκρατορίας του Τραμπ

Ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία-καζίνο του Ντόναλντ Τραμπ, στο Ατλάντικ Σίτι, μετατράπηκε την Τετάρτη σε έναν σωρό από συντρίμμια, μετά από ελεγχόμενη έκρηξη με 3.000 ράβδους δυναμίτη. Αυτό ήταν το πρώτο «παλάτι» του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στην αυτοκρατορία των τυχερών παιγνίων στην ανατολική ακτή της χώρας. Σημαδιακό;…

Ρίτσαρντσον, ΗΠΑ: Το ψύχος δεν κάνει… διακρίσεις

Χωρίς ηλεκτρικό παρέμειναν εκατομμύρια Αμερικανοί μετά το σφοδρό κύμα ψύχους που έπληξε μεγάλα τμήματα των ΗΠΑ και αναμένεται να διαρκέσει ακόμη κάποιες ώρες. Στο Τέξας, την πολιτεία που είναι η πρώτη παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας, περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια κάτοικοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με διακοπές ηλεκτροδότησης και πολύ χιόνι.

Σουέσκα, Κολομβία: Όταν η λάμψη σβήνει μέσα στην ανομβρία

Ένα λυπηρό σκηνικό έχει δημιουργηθεί στη λίμνη Σουέσκα, στην ομώνυμη περιοχή της Κολομβίας, η οποία έχει αρχίσει να «στεγνώνει» λόγω της υπερβολικής αποψίλωσης, αλλά και το γεγονός ότι πλέον δεν βρέχει τόσο. Ένα ψάρι κράτησε το λαμπερό του χρώμα, παρόλο που δεν μπόρεσε να κρατηθεί στη ζωή, πέφτοντας θύμα των συνθηκών.

Νέπιντο, Μιανμάρ: Η ισορροπία μιας χώρας κρέμεται σε μια κλωστή

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στους δρόμους της Μιανμάρ, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αντιστέκονται κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος που ανέτρεψε την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και τα πάντα δείχνουν να κρέμονται σε μια κλωστή, που είναι αμφίβολο το πόσο θα αντέξει.

Μελβούρνη, Αυστραλία: Μια εντυπωσιακή χορογραφία με ρακέτα

Μια εντυπωσιακή παράσταση έδωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στους «8» του Αυστραλιανού Όπεν, καθώς επικράτησε με επική ανατροπή του Ράφα Ναδάλ με 3-2 σετ. Το παιχνίδι ήταν μια πραγματική ραψωδία του τένις, η οποία έβγαλε τελικά νικητή τον Έλληνα αθλητή. Τελικά η πορεία του σταμάτησε στα ημιτελικά, κόντρα στον «κακό του δαίμονα», Ντανιίλ Μενβέντεβ.