Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Νίντεραου, Γερμανία: Οι μεγάλοι όγκοι νερού δημιούργησαν… νησιά

Υπερχείλιση ποταμών και σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες προκάλεσαν το λιώσιμο των χιονιών και οι βροχές -που δεν είχαν μεγάλη ένταση- στη Γερμανία. Αρκετά κρατίδια της χώρας βρέθηκαν αντιμέτωπα με μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κλήθηκαν να διαχειριστούν.

Ελάχιστες φορτηγίδες πλέουν πλέον στον Ρήνο, η κυκλοφορία έχει σταματήσει στον Μόζελα, ενώ ανεβαίνει ξανά η στάθμη των ποταμών Νίντα, Κίντσιχ, Φούλντα και Νέκαρ, την ώρα που οι Αρχές δίνουν μάχες για να συγκρατήσουν τα νερά στο Ζάαρλαντ. Η εικόνα από το Νίντεραου στη Φρανκφούρτη, μπορεί να μοιάζει όμορφη από ψηλά, αλλά όσοι βιώνουν τις συνέπειες, δεν έχουν την ίδια άποψη.

Παρίσι, Γαλλία: Η πόλη του φωτός γέμισε νερό

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Γαλλίας, λόγω του αυξημένου κινδύνου πλημμυρών, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω της κακοκαιρίας. Στο Παρίσι ο Σηκουάνας υπερχείλισε σε διάφορα σημεία που περνούν πεζοί, ενώ ο κίνδυνος ατυχήματος ήταν σχετικά πιο μικρός λόγω του lockdown που ξεκινά από τις 18:00 και τελειώνει στις 06:00 το επόμενο πρωί.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Τα πάντα πάγωσαν με την επέλαση του χιονιά

Χάος προκάλεσαν στις ανατολικές ΗΠΑ τα έντονα καιρικά φαινόμενα που «χτύπησαν» την περιοχή, προκαλώντας ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων, κλείσιμο σχολείων και αναβολή των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού. Στη Νέα Υόρκη το χιόνι ξεπέρασε το μισό μέτρο.

Πάντως, ήταν κάποιοι πιο τολμηροί, οι οποίοι δεν «μάσησαν» από τη… λευκή εισβολή, συνέχισαν κανονικά την καθημερινότητά τους, έτσι όπως την είχαν συνηθίσει. Ένας άνδρας πήρε το ποδήλατό του και διέσχισε τη μεγαλούπολη παρά το γεγονός ότι ούτε αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να το κάνουν.

Γλυφάδα, Ελλάδα: Κρύο δεν έκανε ποτέ…

Όπως λέει και ένα γνωστό τραγούδι, «δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα…» και αυτό ήρθε να επιβεβαιωθεί πολύ γρήγορα μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Λέανδρος». Έτσι, μέσα στην εβδομάδα οι κάτοικοι -ιδίως στις πιο νότιες περιοχές- είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν λίγες στιγμές χαλάρωσης, εν μέσω πάντα των περιορισμών λόγω κορονοϊού.

Κορτίνα Ντ’Αμπρέτσο, Ιταλία: Πρόβλημα ο «πάγος» στον τουρισμό

Η συνήθως κατάμεστη αυτήν την περίοδο Κορτίνα Ντ’Αμπρέτσο στις ιταλικές Άλπεις, φέτος είναι παγωμένη από όλες τις απόψεις. Η πανδημία δεν επέτρεψε στον κόσμο να επισκεφθεί την πανέμορφη αυτή περιοχή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες να υποδέχονται τις έντονες χιονοπτώσεις ως ένα σκληρό αστείο της μοίρας.

Ουχάν, Κίνα: Αναζητώντας το «φως» μέσα στην ομίχλη

Κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επισκέφθηκε το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, με στόχο την εύρεση στοιχείων για την προέλευση του κορονοϊού. Η ομίχλη στην περιοχή ταίριαζε… γάντι με το τοπίο που επικρατεί γύρω από την πανδημία εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο.

Μόσχα, Ρωσία: Ο Ναβάλνι έβγαλε στους δρόμους πολύ κόσμο και… αστυνομία

Αρκετά ψηλά ανέβηκε το προηγούμενο διάστημα το… κοινωνικό θερμόμετρο στη Ρωσία, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις των υποστηρικτών του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης 3 ετών (θα εκτίσει 2 χρόνια και 8 μήνες). Αρκετός κόσμος βγήκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί, όπως και η Αστυνομία.

Η Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας πήρε έντονα γκρίζα / χακί χρώματα των σωμάτων ασφαλείας, που προσπάθησαν να περιορίσουν τις διαδηλώσεις. Μάλιστα, όπως παραδέχθηκε το Κρεμλίνο, υπήρξε μεγαλύτερος αριθμός συλληφθέντων από αυτόν που μπορούν να εξυπηρετήσουν τα υπάρχοντα κρατητήρια.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Η επιστήμη έδωσε νέα ζωή σε έναν νεαρό

Σε τριπλή μεταμόσχευση προσώπου και άνω άκρων υποβλήθηκε στα μέσα του προηγούμενου Αυγούστου ένας νέος, που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο. Σήμερα όχι μόνο είναι καλά στην υγεία του, αλλά έχει επανακτήσει και την κίνηση στα χέρια του, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο NYU της Νέας Υόρκης έδωσε νέα ζωή στον Τζo ΝτιΜιο. Η επέμβαση «μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μου. Ανυπομονώ να επιστρέψω στη δουλειά», εξήγησε ο νεαρός άνδρας, ο οποίος μπορεί να βλέπει πλέον πιο αισιόδοξα τα πράγματα.

Μιλάνο, Ιταλία: Τους… σκότωσε η «Γηραιά Κυρία»

Η έκφραση του Μπαρέλα σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον ΜακΚένι, είναι ενδεικτική των συναισθημάτων στους παίκτες της Ίντερ, μετά την εντός έδρας ήττα από τη Γιουβέντους (1-2) στον πρώτο από τους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου Ιταλίας. Οι… χορογραφίες στο ποδόσφαιρο πάντα είναι ξεχωριστές και το Derby D’Italia μας έδωσε ακόμη μια.

Καμακούρα, Ιαπωνία: Πλέουν με ανοικτά πανιά προς το άγνωστο

Διχασμένοι παραμένουν οι Ιάπωνες για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι, που τώρα είναι πολύ ακριβότεροι από ό,τι αρχικά αναμενόταν, λόγω των συνεπειών που προκάλεσε ο κορονοϊός. Η σπουδαία διοργάνωση είναι ξανά… στον αέρα, με το μόνο σίγουρο στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου να είναι πως το βουνό Φούτζι θα είναι πάντα εκεί.