Υπό το φόβο ταραχών ενόψει της αυριανής ορκωμοσίας του 46ου προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στην Ουάσιγκτον, πολλά αμερικανικά ΜΜΕ συμπεριφέρθηκαν στους ρεπόρτερ τους σαν… πολεμικούς ανταποκριτές και τους πρόσφεραν τον απαραίτητο εξοπλισμό που παραπέμπει εξολοκλήρου σε εμπόλεμες ζώνες.

Η διεύθυνση πολλών μεγάλων Μέσων έδωσε αλεξίσφαιρα γιλέκα ακόμη και αντιασφυξιογόνες μάσκες για παν ενδεχόμενο, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά δίκτυα.

«Οι αίθουσες ειδήσεων όπως οι Los Angeles Times έχουν διανείμει προστατευτικό εξοπλισμό και έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό τους με σεμινάρια για την ασφάλειά τους. Μετά τις αιματηρές επιθέσεις την 6η Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο που οδήγησαν στον θάνατο πέντε ατόμων, οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι πανέτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», επισημαίνεται.

Όπως εξηγεί η Κίμπριελ Κέλι, διευθύντρια σύνταξης των «Los Angeles Times» μιλώντας στο CNN Business, «ο στόχος μου είναι να προστατεύσω το προσωπικό μου, να προστατέψω τους δημοσιογράφους μου και να φροντίσω για την ασφάλειά τους».

Για το λόγο αυτό, η δημοσιογράφος Σάρα Γουάιρ από τους «Los Angeles Times» που θα καλύψει την ορκωμοσία, έμαθε να χρησιμοποιεί την αντιασφυξιογόνα μάσκα και θα την έχει μαζί της, εν ώρα καθήκοντος, σε φωτογραφία που ανάρτησε η ίδια.

Η πρωτεύουσα πάντως έχει στολιστεί, έχει φορέσει τα καλά της και αναμένει μια ειρηνική, ευχόμαστε όλοι, ορκωμοσία.