Ένας αριστερός ακτιβιστής από τη Γιούτα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ταξίδεψε στην Ουάσιγκτον για να καταγράψει τα βίαια επεισόδια στο Καπιτώλιο, συνελήφθη την Πέμπτη.

Ο John Sullivan αντιμετωπίζει κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, μεταξύ άλλων, καθώς τον είδαν να εισβάλει στο κτίριο και να συμμετέχει με τους οπαδούς του Τραμπ στις ταραχές που ξέσπασαν.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, που παραθέτουν το βίντεο που έχει στα χέρια του το FBI, ο Sullivan ακούγεται να φωνάζει στους διαδηλωτές που σκαρφαλώνουν τον τοίχο: «Εσείς είστε @@ άγριοι. Πάμε!».


Αργότερα, μέσα στο κτίριο πια, το βίντεο τον δείχνει να φωνάζει στους οπαδούς του Τραμπ: «Πρέπει να το κάψετε!». Κατόπιν μιλά στους αστυνομικούς: «Βάζετε τους εαυτούς σας σε κίνδυνο. Ο λαός μίλησε».

Ο εισαγγελέας δήλωσε πως ο αριστερός ακτιβιστής μπήκε στο Καπιτώλιο από σπασμένο παράθυρο και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και αντιασφυξιογόνα μάσκα.

Ο Sullivan έχει ιδρύσει την Insurgence USA, μια οργάνωση κατά της αστυνομικής βίας, και δήλωσε στο περιοδικό Rolling Stone πως αναμείχθηκε επίτηδες με το πλήθος των ακροδεξιών υποστηρικτών του Τραμπ ώστε να τον εμπιστευτούν και να μπορεί να καταγράψει από πρώτο χέρι την επίθεση.