Οι σχέσεις επί σχεδόν τρεις δεκαετίες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την ιταλική μαφία επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent, που επικαλείται τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, η έγκυρη βρετανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Καβαλιέρε έφτιαξε την τεράστια περιουσία που διαθέτει και τον κολοσσό των μέσων ενημέρωσης, καθώς και την πολιτική του καριέρα με τη βοήθεια της Μαφίας, της οποίας ήταν μέλος με το όνομα Τέφλον Ντον.

Παρότι, οι σχέσεις του Μπερλουσκόνι με τη μαφία είναι ένα θέμα που κυκλοφορεί στην ιταλική πολιτική σκηνή εδώ και πολλά χρόνια, το γεγονός ότι μεταδίδεται από μία εφημερίδα όπως η Independent αποκτά ιδιαίτερη αξία.

Η εφημερίδα επικαλείται στο δημοσίευμα την απόφαση ανώτατου δικαστηρίου της Ρώμης, το οποίο καταδίκασε πρώην γερουσιαστή του κόμματος του Μπερλουσκόνι σε επτά χρόνια φυλάκιση για σχέσεις με τη Μαφία.

Η Independent υποστηρίζει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε σχέσεις με το γερουσιαστή Μαρτσέλο ντελ’ Ούτρι που καταδικάστηκε ότι συνεργαζόταν με τη Μαφία, ωστόσο ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι από τη δικογραφία δεν προκύπτει κάτι τέτοιο.