Το να ταξιδεύει κανείς με βαλίτσα είναι πολύ σύνηθες στις διακοπές, αλλά το να μένει ο ταξιδιώτης μέσα σε μία βαλίτσα, αυτό μάλλον δεν το έχουμε ξαναδεί. Συμβαίνει ωστόσο στο Lunzenau της Γερμανίας, όπου έναντι 15 ευρώ τη βραδιά οι ταξιδιώτες μπορούν να μείνουν στο Suitcase Hotel, που είναι αυτό που λέει το όνομά του: μια βαλίτσα-ξενοδοχείο, το μικρότερο στον κόσμο.

Το ξενοδοχείο «φιλοξενείται» σε μία μεγάλη βαλίτσα με μέγεθος 3 μέτρα επί 1,5. Φτιάχτηκε το 2004 και περιλαμβάνει ένα μικρό μπάνιο με τουαλέτα και νιπτήρα και κρεβάτια-κουκέτες μόνο για δύο άτομα.

Πίσω από το ξενοδοχείο-βαλίτσα βρίσκεται ο συνταξιούχος σιδηροδρομικός Matthias Letterman.

«Ήθελα να φτιάξω κάτι ασυνήθιστο και τρελό που να ταιριάζει και να χωράει με το Μουσείο Σιδηροδρόμων και το εστιατόριο που ανοίξαμε εδώ κοντά το 1998», λέει στη Daily Mail.

«Μου προσφέρθηκε μία από τις μεγάλες βαλίτσες που βρίσκονταν στο Μουσείο και με τη βοήθεια δύο φίλων κατάφερα να τη μετατρέψω σε ξενοδοχείο».

Στη δεκαετία της λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει περισσότερα από 3.000 άτομα!

«Στριμώξαμε όσες περισσότερες ανέσεις μπορούσαμε και δεν μας έμεινε χώρος για ένα βιβλίο επισκεπτών», λέει ο 56χρονος. «Έτσι, αντί για σχόλια σε βιβλίο ζητάμε από τους επισκέπτες μας να ζωγραφίζουν κάτι στους τοίχους του ξενοδοχείου».