Ο ηγέτης των φιλορώσων στην αυτοανακηρυχθείσα «λαϊκή δημοκρατία» του Ντονέτσκ δήλωσε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα, ότι δεν πρόκειται να διεξαχθούν οι «παράνομες» προεδρικές εκλογές στην περιφέρεια αυτή της ανατολικής Ουκρανίας.

«Αυτές οι προεδρικές εκλογές αποφασίστηκαν από μια παράνομη κυβέρνηση και κατά συνέπεια, είναι παράνομες», είπε ο ηγέτης της «λαϊκής δημοκρατίας», Ντένις Πουσίλιν. «Δεν σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε στις εκλογές των γειτόνων μας και υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να διεξαχθούν στην περιοχή του Ντονέτσκ», πρόσθεσε.

Ο Πουσίλιν είπε ότι βρίσκονται στη Μόσχα για να εξασφαλίσει την «υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης» απέναντι στους φιλορώσους της ανατολικής Ουκρανίας.

«Θα μιλήσω με τους (Ρώσους) πολιτικούς την επόμενη φορά, μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία» της δημοκρατίας του Ντονέτσκ που οι αυτονομιστές επιδιώκουν να οργανώσουν στις 11 Μαΐου. Σημείωσε επίσης ότι Ρώσοι στρατιωτικοί θα συμμετάσχουν «προφανώς» στην οργάνωση του δημοψηφίσματος. «Δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε να συμμετάσχουν στην απελευθέρωση της περιοχής μας (. . .) των ρωσικών εδαφών», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Πουσίλιν θα δώσουν το παρών και «εθελοντές από πολλές χώρες, όχι μόνο από τη Ρωσία» γιατί «όλοι βλέπουν πόσο σημαντικό είναι (σ.σ. το δημοψήφισμα) για τον ρωσικό κόσμο».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ θεωρείται παράνομο από το Κίεβο και από τη διεθνή κοινότητα.