Γεμάτες σορούς βρήκαν τις καμπίνες του πλοίου Sewol που ναυάγησε στη Νότια Κορέα οι δύτες που συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας, αντιμετωπίζουν ωστόσο μεγάλα εμπόδια στην προσπάθειά τους να ανασύρουν τα πτώματα στην επιφάνεια.

Οι δύτες εντόπισαν 48 νεκρές μαθήτριες, όλες με τα σωσίβιά τους, σε καμπίνα με χωρητικότητα τριάντα ατόμων, όπως γράφει το CNN, κάτι που δείχνει πως προφανώς πολλοί επιβάτες έτρεξαν στον ίδιο χώρο όταν το πλοίο πήρε κλίση.
Υπακούοντας στις εντολές να μείνουν στις θέσεις τους, φαίνεται πως ο χώρος αυτός έγινε για τα κορίτσια παγίδα θανάτου.

Το φέρι έχει ακουμπήσει στο βυθό με τη δεξιά πλευρά του προς τα πάνω και οι δύτες επιχειρούν να φτάσουν σε μια καμπίνα- κοιτώνα όπου εκτιμούν πως θα βρουν τουλάχιστον πενήντα μαθήτριες.

Οι συνθήκες ωστόσο μέσα στο βυθισμένο σκάφος παραμένουν εξαιρετικά δύσκολες. Η ορατότητα είναι περιορισμένη, πολλά αντικείμενα που επιπλέον εμποδίζουν το πέρασμα των δυτών ενώ πολλές πόρτες δεν ανοίγουν από την πίεση του νερού και οι δύτες αναζητούν εναλλακτικές λύσεις σπάζοντας παράθυρα για να φτάσουν σε ορισμένα μέρη του πλοίου.

Οι περισσότεροι νεκροί επιβάτες που εντόπισαν οι δύτες φορούσαν τα σωσίβιά τους, κάτι που πιθανώς δυσκόλευε ακόμα περισσότερο την προσπάθειά τους να γλιτώσουν αφότου το πλοίο πήρε κλίση καθώς οι έξοδοι θα βρίσκονταν μέσα στο νερό, από κάτω τους. Σε πολλές περιπτώσεις οι δύτες χρειάστηκαν να βγάλουν τα σωσίβια από σορούς επιβατών για να καταφέρουν να τις μεταφέρουν έξω.

Εντωμεταξύ τα δυνατά ρεύματα παρασύρουν του σωλήνες που παρέχουν οξυγόνο στους δύτες με αποτέλεσμα να μην μπορούν εκείνοι να μείνουν στο βυθό για πολλή ώρα.