Το BBC κατάφερε να μιλήσει σε έναν διακινητή ανθρώπινων οργάνων από την Αίγυπτο, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται πως η σπείρα του κανονίζει 20-30 παράνομες μεταμοσχεύσεις νεφρών κάθε εβδομάδα.
Τα νεφρά τα παίρνουν, με το κατάλληλο αντίτιμο, από αφρικανούς πρόσφυγες και μετανάστες, που προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι μπορούν για το ταξίδι ως την Ευρώπη.
Μόνο που ο διακινητής είπε στο BBC ότι σχεδόν οι μισοί δότες δεν πληρώνονται τελικά μετά την επέμβαση, μένοντας με ένα νεφρό και καθόλου λεφτά.
Από την άλλη, η κυβέρνηση της Αιγύπτου ισχυρίζεται ότι έχει επαινεθεί από όλο τον κόσμο για τον τρόπο που χειρίζεται το έγκλημα.
Κι όμως, το κύκλωμα μεταμοσχεύσεων παραμένει μια από τις πιο βάρβαρες αγορές που έχει σκεφτεί ποτέ ο άνθρωπος.
Στο ντοκιμαντέρ παρακολουθούμε αφρικανούς μετανάστες να έχουν πέσει στα πλοκάμια της σπείρας, η οποία εκμεταλλεύεται τη δεινή τους θέση και την ανέχεια.
Κάποιοι ανάμεσά τους είχαν συμφωνήσει να πουλήσουν το νεφρό τους για να χρηματοδοτήσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Μόνο που έμειναν με υποσχέσεις. Άλλα πάλι θύματα του ανίερου αυτού εμπορίου δεν ρωτήθηκαν καν.
Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να ανιχνεύσει ακόμα και τη διαδρομή ως τις κλινικές και τα νοσοκομεία, όπου εκτελούνται οι παράνομες και ανήθικες αυτές μεταμοσχεύσεις…
«Ήμουν μέσα σε ένα δωμάτιο μετά από την εγχείρηση. Ξύπνησα ουρλιάζοντας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» ανέφερε μία μετανάστης.