Επί επτά χρόνια το πωλητήριο έμπαινε κι έβγαινε από την έπαυλη «Fleur de Lys» στο Λος Άντζελες. Το «παλάτι» των 4600 τετραγωνικών μέτρων πουλήθηκε τελικά με αντίτιμο που το ανέδειξε ως την πιο ακριβή οικία που πουλήθηκε ποτέ στην περιοχή: 102 εκατομμύρια δολάρια!

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τρεις δισεκατομμυριούχοι διεκδίκησαν σθεναρά την έπαυλη που ανήκε στην Suzanne Saperstein- την είχε κατασκευάσει το 2002 μαζί με τον τότε σύζυγό της, επίσης δισεκατομμυριούχο, David Saperstein.

Τρία χρόνια μετά την ολοκλήρωση της ανέγερσης της βίλας πήραν διαζύγιο και η Saperstein την πρωτοέβαλε προς πώληση το 2007 έναντι 125 εκατ. δολαρίων.

Το σπίτι διαθέτει 12 υπνοδωμάτια, 15 μπάνια, γυμναστήριο, δρόμο 1.200 μέτρων για τρέξιμο, δύο κουζίνες, αίθουσα προβολών, τραπεζαρία για επίσημα δείπνα, πισίνα, γήπεδο τένις και γκαράζ για εννέα αυτοκίνητα. Το «ατού» του είναι όμως μια αίθουσα χορού βασισμένη σε αντίστοιχη αίθουσα στο παλάτι των Βερσαλιών, στο Παρίσι.

Το όνομα του αγοραστή παραμένει μυστήριο, φημολογείται πάντως πως πρόκειται για έναν «μυστηριώδη Γάλλο δισεκατομμυριούχο».

Ο Saperstein λέγεται πως έκανε μια περιουσία όντας ο «πατέρας» της ιδέας να χρησιμοποιούνται ελικόπτερα για τη παρακολούθηση της κυκλοφορίας στους δρόμους. Το 2003 άφησε την σύζυγό του Suzanne για την 32χρονη Hillevi Svensson, τη Σουηδέζα… νταντά της οικογένειας.

Το διαζύγιό τους ήταν ένα από τα ακριβότερα στις ΗΠΑ και είναι χαρακτηριστικό πως ο Saperstein παρέδωσε στη γυναίκα του τα έγγραφα του διαζυγίου εν πλώ, την ώρα που το πολυτελές σκάφος της οικογένειας έκανε μια στάση στο Χιούστον ενώ είχε αποπλεύσει από την Καλιφόρνια με προορισμό την Ευρώπη. Ο λόγος ήταν πως η νομοθεσία του Τέξας είναι πιο «φιλική» προς τους άνδρες συζύγους στις ρυθμίσεις του διαζυγίου!

Το ρεκόρ πάντως του ακριβότερου τιμήματος για αγορά σπιτιού στις ΗΠΑ κατέχει μια έπαυλη στο Woodside της Καλιφόρνια που «έπιασε» 117,5 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε τις φωτογραφίες