Οι κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε βάρος 11 Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων δεν θα επηρεάσουν την προσπάθεια της Κριμαίας να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε ανώτερο στέλεχος της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας σήμερα.

Οι κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα περιλαμβάνουν το πάγωμα των πόρων των προσώπων αυτών στις ΗΠΑ και την επιβολή απαγόρευσης σε βάρος τους να ταξιδέψουν στο αμερικανικό έδαφος. Στα πρόσωπα αυτά συμπεριλαμβάνονται ο επικεφαλής της υποστηριζόμενης από τη Μόσχα κυβέρνησης της Κριμαίας, ο Σεργκέι Αξιόνοφ, και ο πρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ.

«Οι κυρώσεις αυτές δεν θα επηρεάσουν το έργο του Σεργκέι Αξιόνοφ και του Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ, ούτε θα επηρεάσουν τη διαδικασία για την εισδοχή της Κριμαίας στη Ρωσία», φέρεται ότι δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας Ρουστάμ Τεμιργκάλιεφ.

Εξάλλου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στα πρόσωπα σε βάρος των οποίων επιβλήθηκαν κυρώσεις από το Λευκό Οίκο λόγω των ρωσικών ενεργειών στην Κριμαία, επισήμανε σήμερα ότι τα μέτρα προφανώς δεν επηρεάζουν όσους δεν διαθέτουν πόρους στο εξωτερικό.

«Σύντροφε Ομπάμα, και τι θα κάνετε με εκείνους οι οποίοι δεν έχουν ούτε λογαριασμούς ούτε περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό; Ή δεν το σκεφτήκατε αυτό;»,, έγραψε ο Ρογκόζιν, ο οποίος είναι αρμόδιος για τον τομέα των στρατιωτικών εξοπλισμών της Ρωσίας, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.