Η κυβέρνηση της Χαμάς επέρριψε σήμερα στο Ισραήλ την ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης μετά τη βροχή ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από την οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ σε αντίποινα για τον θάνατο τριών μελών της σε μια αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός.

«Θα επιρρίψουμε στις δυνάμεις κατοχής την ευθύνη για την κλιμάκωση και προειδοποιούμε για τις συνέπειες» ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Ιχάμπ αλ Γκουσσεϊν, εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς, επιβεβαιώνοντας «το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να υπερασπισθεί τον εαυτό του».

«Τα παλαιστινιακά κινήματα είναι σοφά κινήματα, τα οποία ενεργούν σε σχέση με τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και θεωρούν ότι η εκεχειρία ανήκει στα συμφέροντά τους, όμως είναι οι δυνάμεις κατοχής που την παραβίασαν» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ο Ισλαμικός Τζιχάντ δεν επιθυμούσε μία κλιμάκωση, όμως το Ισραήλ έχει προβεί σε πολυάριθμες παραβιάσεις της εκεχειρίας, σε σημείο να απαρνηθεί τη δέσμευσή του να τερματίσει την πολιτική των δολοφονιών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της οργάνωσης, ο Νταούντ Τσιχάμπ.