Η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» ανακηρύχθηκε η καλύτερη μεταναστευτική εφημερίδα της χρονιάς στη Νέα Νότια Ουαλία, τη μεγαλύτερη αυστραλιανή πολιτεία.

Η δίγλωσση έκδοση της εφημερίδας, που κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο (Neos Kosmos Weekend Edition) κέρδισε το βραβείο «Best Print Publication of the Year – Periodicals» για περιεχόμενο και εμφάνιση.

Τα βραβεία αυτά, απονέμονται σε πολυγλωσσικά μέσα ενημέρωσης της Νέας Νότιας Ουαλίας από το γραφείο του πολιτειακού πρωθυπουργού και είναι γνωστά ως Premier’s Multicultural Media Awards.

Η απονομή τους έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Doltone House του Σίδνεϊ, παρουσία του πολιτειακού πρωθυπουργού Μπάρι Ο’Φάρελ, και του υπουργού Ιθαγένειας, Βίκτωρ Ντομινέλο.

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκε και η δημοσιογράφος του «Νέου Κόσμου» Ευγενία Παυλοπούλου, για το καλύτερο άρθρο πολυπολιτιστικού περιεχομένου με τίτλο «Τζίμης ο Πακιστιανός» (Jimmy the Pakistani).


Ο γενικός διευθυντής του «Νέου Κόσμου», Χριστόφορος Γκόγκος, παραλαμβάνει το βραβείο της καλύτερης εφημερίδας της χρονιάς από τον Vic Alhadeff, chairperson of the CRC. Photo: Warren Duncan/CRC