Σύροι αντάρτες μέλη ταξιαρχιών ισλαμιστών σκότωσαν χθες τουλάχιστον 21 πολίτες και 20 φιλοκυβερνητικούς πολιτοφύλακες σε χωριό αλαουιτών της κεντρικής επαρχίας Χάμα, ανακοίνωσε σήμερα το Παρατηρητήριο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο τρόπος με τον οποίο σκοτώθηκαν οι πολίτες δεν είναι σαφής, εξήγησε ο Ραμί Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου διευκρινίζοντας ότι 10 μεταξύ αυτών ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, αρκετές ταξιαρχίες ισλαμιστών, μεταξύ τους η Τζουντ αλ Άκσα μετείχαν στην επίθεση στο χωριό Μάαν, όπου τουλάχιστον 20 μέλη μιας φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής σκοτώθηκαν.

Βίντεο με τίτλο «Απελευθέρωση του χωριού Μάαν» που αναρτήθηκε στο YouTube και παρουσιάζεται ότι μαγνητοσκοπήθηκε από την Τζουντ αλ Άκσα δείχνει τους ένοπλους της οργάνωσης την ώρα που εισβάλλουν στο χωριό και ανοίγουν πυρ.

Το βίντεο δείχνει επίσης έναν μαχητή να υψώνει στην κορυφή ενός πύργου τηλεπικοινωνιών τη μαύρη σημαία των ριζοσπαστικών ισλαμιστών οργανώσεων, όπως κι έναν άνδρα με στολή παραλλαγής να κείτεται στο έδαφος με το στήθος γεμάτο αίματα και ενόπλους να φορτώνουν σε ένα φορτηγό κατασχεθέντα πολεμοφόδια.
Κανένα βίντεο δεν δείχνει τι μπορεί να συνέβη στους πολίτες.

Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ και τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησής του ανήκουν στην αλαουιτική μειονότητα του σιιτικού Ισλάμ, ενώ οι σουνίτες επικρατούν στα κινήματα των ανταρτών.