Σε δημοπρασία βγαίνουν σπάνιες φωτογραφίες από το σόου του Buffalo Bill που μετέφερε τον αέρα της Άγριας Δύσης στη Σκωτία, περισσότερο από έναν αιώνα πριν.

Ο σόουμαν και η ομάδα του άφησαν τις ΗΠΑ δύο φορές για να επισκεφθούν τη Σκωτία, έμειναν τρεις μήνες στη Γλασκώβη το 1892 ενώ το 1904 γύρισαν με τραίνο 29 πόλεις σε όλη τη χώρα.

Ο κατά κόσμον William F. Cody πήρε το όνομα Buffalo Bill επειδή, όπως λέγεται, σκότωσε 4280 βούβαλους σε διάστημα 18 μηνών.

Το σόου του «Wild West» περιόδευσε στην Ευρώπη οκτώ φορές ενώ τον Ιούνιο του 1887 παρουσιάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για το Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Βικτώριας.

Η οικογένειά του πουλά πλέον φωτογραφίες από τις περιοδείες του, ενώ το σόου του παρακολούθησαν τουλάχιστον μισό εκατομμύριο άνθρωποι.

«Έφερε μαζί του ένα τεράστιο σόου στη Σκωτία, με 100 ινδιάνους και 200 άλογα, θυμίζοντας τον θρύλο της Άγριας Δύσης», εξηγεί στη Daily Mail ο Matt Chapman, ειδικός αμερικανικής ιστορίας στον οίκο δημοπρασιών Cowan’s.

«Το σόου ήταν εξαιρετικά δημοφιλές, οι Ινδιάνοι επιτίθεντο σε μία γυναίκα και ο Buffalo Bill την έσωζε», προσθέτει.

Εκτιμάται πως κάθε μία από τις επτά φωτογραφίες θα πιάσει 600-800 δολάρια αλλά ο Chapman πιστεύει πως μπορεί τα τελικά ποσά να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις.

Δείτε τις φωτογραφίες…