Την υποστήριξη της Αυστρίας στην ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, επανέλαβε κατά τις σημερινές συνομιλίες του στη Βιέννη με την υπουργό Πολιτισμού της χώρας, ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, «η Αυστρία υποστηρίζει την πορεία της στην κατεύθυνση της Ε.Ε., μία προσέγγιση και μία ένταξη αργότερα είναι παράγοντες-κλειδιά για ειρήνη, ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία στην περιοχή».

Ο ίδιος ανέφερε πως από την αυστριακή πλευρά δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην περαιτέρω εξέλιξη των πολιτιστικών σχέσεων των δυο χωρών, παράλληλα με την ενίσχυση των πολιτικών και ανθρώπινων σχέσεων. Πρόσθεσε ακόμη, πως με τη νέα συμφωνία στοχεύεται η εντατικοποίηση των στενών και φιλικών σχέσεων, ιδιαίτερα στα θέματα επιστήμης, παιδείας και πολιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Αυστρία είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στην ΠΓΔΜ, όπου δραστηριοποιούνται σήμερα γύρω στις 50 επιχειρήσεις με αυστριακή συμμετοχή, ενώ πάνω από άλλες 20 επιχειρήσεις είναι καθαρά αυστριακής ιδιοκτησία