Τέσσερις βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποίησαν επίθεση στην έδρα του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου στο Τικρίτ, βόρεια της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας δύο δημοσιογράφοι να χάσουν τη ζωή τους.
Οι δυνάμεις της τάξης πραγματοποίησαν στην συνέχεια έφοδο στο κτίριο του τηλεοπτικού δικτύου για να εκδιώξουν τους υπόλοιπους δράστες της επίθεσης αυτής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ορισμένοι δημοσιογράφοι κατάφεραν να διαφύγουν, αλλά άλλοι εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα στο κτίριο.
«Κατάφερα να διαφύγω και βρίσκομαι έξω από το κτίριο. Ο τρίτος και ο τέταρτος όροφος έχουν τυλιχθεί στις φλόγες», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας δημοσιογράφος του δικτύου «Σαλαχεντίν».
«Ορισμένοι από τους συναδέλφους μου, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες, έχουν παγιδευτεί μέσα στο κτίριο. Τους τηλεφωνώ στο κινητό τους, αλλά δεν απαντούν», πρόσθεσε ο ίδιος.
Παράλληλα ένας δημοσιογράφος του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Ιρακίγια, ο οποίος έχει γραφείο στο ίδιο κτίριο, δήλωσε ότι κατάφερε και αυτός να διαφύγει, αλλά ότι άλλοι άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο.
Λίγο νωρίτερα αστυνομική πηγή είχε δηλώσει ότι οπλισμένοι άνδρες επιτέθηκαν στην έδρα του τοπικού τηλεοπτικού δικτύου Σαλαχεντίν στο Τικρίτ, αφού προκάλεσαν εκρήξεις με βόμβες.
Οι επιτιθέμενοι πυροδότησαν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα μπροστά από την πύλη της έδρας του τηλεοπτικού δικτύου στο Τικρίτ, ενώ στη συνέχεια ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος και οπλισμένοι άνδρες εισήλθαν στις εγκαταστάσεις του δικτύου, είχε διευκρινίσει ο αξιωματούχος αυτός της αστυνομίας, ο οποίος δεν ήταν εκείνη την στιγμή σε θέση να διευκρινίσει ότι οι καμικάζι ανέρχονταν σε τέσσερις.
Σε λιγότερο από τρεις μήνες, εννέα δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στη χώρα, οι πέντε εκ των οποίων στην Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ.
Το Ιράκ επικρίνεται συχνά για τα κενά που παρουσιάζει στον τομέα του σεβασμού της ελευθερίας του Τύπου και για την ατιμωρησία αυτών που δολοφονούν δημοσιογράφους.
Μια αναζωπύρωση της βίας στην χώρα αυτή φέτος έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 6.650 ανθρώπων από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με απολογισμό που έκανε το Γαλλικό Πρακτορείο, στηριζόμενο σε πηγές της ασφάλειας και της υγείας.