«Και πάλι επικράτησαν οι εθνικές ματαιοδοξίες. Ιδίως η Ολλανδία επιμένει να αποδεσμευτούν χρήματα από την ομπρέλα προστασίας του ευρώ, μόνον εάν δανειολήπτες όπως η Ιταλία και η Ισπανία πληρούν αυστηρούς όρους. Αλληλεγγύη όμως είναι κάτι άλλο. Οι χώρες που πλήττονται περισσότερο χρειάζονται χρήματα γρήγορα. Δεν χρειάζονται μαθήματα για τον πώς πρέπει οργανώσουν το πολιτικό τους σύστημα μετά την κρίση. Τουλάχιστον οι υπουργοί Οικονομικών θέλουν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις», γράφει η εφημερίδα Frankfurter Rundschau, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.
Οι υπουργοί Οικονομικών δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για το πακέτο στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομικών στην αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού, και το Eurogroup διακόπηκε χθες το πρωί για να συνεχιστεί σήμερα το απόγευμα.
H οικονομική εφημερίδα Handelsblatt προειδοποιεί: «Εάν εδραιωθεί η εντύπωση ότι ο πλούσιος βορράς εγκαταλείπει τον νότο, ο οποίος έχει πληγεί σκληρά από την κρίση, αυτό θα είναι επικίνδυνο για το κοινό νόμισμα. Τότε θα μπορούσε να υπάρξει ένα κερδοσκοπικό κύμα επιθέσεων εναντίον της Ιταλίας και της Ισπανίας, το οποίο θα επισκιάσει όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα και θα φέρει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε δύσκολη θέση. Η απώλεια εμπιστοσύνης στο ίδιο το ευρώ θα μπορούσε να είναι η μοιραία συνέπεια.»
Τέλος η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου σημειώνει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα αργό δεξαμενόπλοιο. Η κρίση του κορονοϊού δεν την κάνει ταχύπλοο. Ούτε στην επόμενη σύνοδο θα αποφασιστούν κορονοομόλογα. Εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το τρίπτυχο πακέτο, το οποίο αποτελείται από τα κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, τις νέες προληπτικές πιστωτικές γραμμές της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και το επίδομα εργασίας μικρής διάρκειας, συνολικού ύψους άνω των 500 δισεκατομμυρίων ευρώ. Επομένως κανείς δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο βορράς δεν νοιάζεται για τον νότο».