Τις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις τους στον δήμο όπου διαμένουν μόνιμα θα περιορίσουν οι κάτοικοι της Σλοβενίας, με εξαίρεση όσους εργάζονται σε άλλους δήμους ή εξυπηρετούν άτομα που χρειάζονται φροντίδα, στα πλαίσια των περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού που τέθηκαν σε ισχύ σήμερα.

Επίσης, απαγορεύεται η μετάβαση των πολιτών σε δημόσια πάρκα άλλων περιοχών, πέραν των διοικητικών ορίων των δήμων μόνιμης διαμονής τους. Τα καταστήματα υπόκεινται, επίσης, σε νέους κανόνες. Τις δύο πρώτες ώρες μετά το άνοιγμα,(από τις 8 ως 10 το πρωί) θα εξυπηρετούν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Ένας άλλος νέος κανόνας, ο οποίος τέθηκε χθες σε ισχύ, ορίζει ότι οι διαχειριστές των πολυκατοικιών θα φροντίζουν για την απολύμανση -τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα- των κοινόχρηστων επιφανειών (διακόπτες πόρτας, φωτισμού και κουμπιά ανελκυστήρων).

Παράλληλα, στη Ρωσία, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μιχαήλ Μισούστιν, ζήτησε σήμερα από τους περιφερειακούς κυβερνήτες να εξετάσουν την επιβολή των ίδιων περιορισμών στις μετακινήσεις με αυτούς που επιβλήθηκαν στη Μόσχα, με στόχο να σταματήσει η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι Αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας ανακοίνωσαν χθες, Κυριακή 29 Μαρτίου, ότι τίθεται εν μέρει σε καραντίνα και έδωσαν εντολή στους κατοίκους της να μείνουν στα σπίτια τους από σήμερα στο πλαίσιο του αυστηρότερου μέτρου που έχουν λάβει μέχρι στιγμής για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του ιού, καθώς ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων στη Μόσχα ξεπέρασε το όριο των 1.000.