Η κυβέρνηση της Σλοβακίας θα εγκρίνει έναν νόμο που θα επιτρέπει σε κρατικούς θεσμούς να χρησιμοποιούν δεδομένα από εταιρίες τηλεπικοινωνιών ώστε να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω του ξεσπάσματος του κορονοϊού παραμένουν σε απομόνωση, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να συζητήσει το μέτρο σήμερα προτού το καταθέσει για ταχεία έγκριση από το κοινοβούλιο, είπε ο Μάτοβιτς.

Η Σλοβακία έχει θέσει σε καραντίνα τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό και εκείνους που έχουν έρθει σε επαφή με ανθρώπους που έχουν μολυνθεί με τον νέο κορονοϊό.

Σλοβενία

Έκκληση στην κυβέρνηση της Σλοβενίας να λάβει μέτρα για την προστασία των αστέγων από τον κορονοϊό, απευθύνουν κοινωνικές οργανώσεις της χώρας, τονίζοντας πως οι άστεγοι αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με τις κοινωνικές οργανώσεις, η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα είναι παράδοξη. Και αυτό διότι -όπως αναφέρουν- πολλοί άστεγοι επιλέγουν να μείνουν έξω στους δρόμους καθώς φοβούνται ότι θα μολυνθούν από τον κορονοϊό, εάν καταφύγουν στις δομές φιλοξενίας που παραμένουν ανοιχτές.
Συνολικά 442 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στη Σλοβενία έως αργά χθες το βράδυ. Η μεγαλύτερη αύξηση

των κρουσμάτων, τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφηκε στη Λιουμπλιάνα (από 7 σε 99 επιβεβαιωμένα κρούσματα).
Η οργάνωση «Kralji Ulice», μέλη της οποίας φροντίζουν καθημερινά αστέγους, ανακοίνωσε ότι «ενώ η λειτουργία των καταφυγίων προσαρμόστηκε στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, οι άστεγοι και το προσωπικό των δομών δεν διαθέτουν εξοπλισμό ατομικής προστασίας».

Επίσης, κάλεσε όλα τα συναρμόδια υπουργεία να διαθέσουν περισσότερους χώρους στους οποίους οι άστεγοι θα έχουν συνεχή φροντίδα. Πολλοί από τους άστεγους -τόνισε η οργάνωση- πάσχουν από παθήσεις, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και ο διαβήτης, γεγονός που τους καθιστά περισσότερο ευάλωτους στον κορονοϊό.

Βραζιλία

Η βιομηχανία παραγωγής όπλων Taurus SA στη Βραζιλία θα συνεχίσει την λειτουργία της γραμμής παραγωγής της, μετά την απόφαση της κυβέρνησης ότι η λειτουργίας της είναι «κρίσιμης σημασίας» όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Η Taurus δήλωσε ότι θα προχωρήσει την εφαρμογή μέτρων, ώστε οι εργαζόμενοί της, να μην εκτεθούν στην εξάπλωση του COVID-19.