Οι Ιταλοί συνεχίζουν να αθλούνται εκτός σπιτιού και ο υπουργός Αθλητισμού προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση θα απαγορεύσει κάτι τέτοιο.

Η γειτονική χώρα ζει ένα δράμα με τον εξαιτίας του κορονοϊού, με τη νεότερη ενημέρωση να κάνει λόγο για 475 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο και για 2.978 θανάτους συνολικά, όπως και για 35.713 κρούσματα.

Οι αριθμοί είναι σοκαριστικοί και η ιταλική κυβέρνηση σκέφτεται να απαγορεύσει κάθε αθλητική δραστηριότητα σε ανοικτούς χώρους, όπως είπε ο υπουργός Αθλητισμού, Βιντσέντσο Σπανταφόρα.

«Αν οι Ιταλοί δεν μείνουν σπίτι, η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει να απαγορεύσει την άθληση σε ανοικτούς χώρους», ήταν τα λόγια του υπουργού, αναφερόμενους κυρίως στους Ιταλούς που συνεχίζουν να τρέχουν και να κάνουν ποδηλασία στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, όπως και των χωριών και κωμοπόλεων.

Αρχικά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η άθληση είχε επιτραπεί για την μείωση του στρες αλλά και για την θετική της επίπτωση σε άτομα που υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις. Τώρα, όμως, διαπιστώνεται, ότι ο αριθμός των ανθρώπων που κάθε μέρα βγαίνει σε ακτίνα μεγαλύτερη των τριακοσίων μέτρων από το σπίτι του, στη Λομβαρδία αγγίζει το 40% του συνόλου των κατοίκων.

Πολλοί αναλυτές και ειδικοί, βέβαια, τονίζουν ότι το ποσοστό αυτό οφείλεται και στο ότι η κυβέρνηση Κόντε αποφάσισε να επιτρέψει, σε όσους Ιταλούς το επιθυμούν, να συνεχίσουν να πηγαίνουν κάθε μέρα (με το αυτοκίνητό τους ή τα δημόσια μέσα μεταφοράς), στους χώρους εργασίας τους.