Ήταν άτυχος ο 57χρονος Βρετανός που κάνοντας διακοπές με την οικογένειά του και φίλους στην Πορτογαλία «έπεσε πάνω» στο βίαιο και ανόητο έθιμο των ταυροδρομιών. Ο Brian Gage το πλήρωσε ακριβά: ο ταύρος τον έσυρε για σχεδόν 200 μέτρα, του διαπέρασε με το κέρατο το πόδι και τον έστειλε στην εντατική.

Για να τον γλιτώσουν από το θάνατο άλλοι συμμετέχοντες τραβούσαν τον ταύρο από την ουρά και προσπαθούσαν να του αποσπάσουν την προσοχή.

Τελικά ο 57χρονος σώθηκε από τα χειρότερα αλλά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λισσαβώνας όπου υποβλήθηκε σε 10ωρη επέμβαση και έμεινε τρεις ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δύο εβδομάδες μετά την περιπέτειά του επέστρεψε σπίτι του αλλά παραμένει καθηλωμένος στο κρεβάτι του.

Ολοκληρώνοντας το γεύμα τους σε ένα εστιατόριο, ο Gage και τρεις φίλοι του πέρασαν από τις προστατευτικές μπάρες που τοποθετούνται κατά μήκος της διαδρομής που ακολουθούν οι ταύροι.

Δύο από τους φίλους του διέσχισαν το δρόμο και σκαρφάλωσαν σε ένα δέντρο για να δουν τις ταυροδρομίες. Ο Gage συνειδητοποίησε πως δεν μπορούσε να ξαναμπεί στο εστιατόριο και επιχείρησε να ανέβει κι εκείνος σε ένα δέντρο αλλά εκείνη την ώρα εμφανίστηκε ο ταύρος.

Από τη «μάχη» αυτή ο 57χρονος κατέληξε με πέντε σπασμένα πλευρά, μία εξάρθρωση ώμου και τριακόσια ράμματα.
Δέκα εβδομάδες μετά ο Gage παραμένει στο κρεβάτι. Μετά βίας πατά το δεξί του πόδι και δύσκολα σηκώνει το αριστερό του χέρι.