Η αεροπορική σύνδεση με πτήσεις τσάρτερ μεταξύ Ρωσίας και Κίνας θα ανασταλεί προσωρινά από τις 14 Φεβρουαρίου μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο σχετικό τηλεγράφημα που έστειλε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας (Rosaviatsya) Αλεξάντρ Νεράντκο στις αεροπορικές εταιρείες.
Το τηλεγράφημα αναφέρει ότι η διακοπή γίνεται εξαιτίας των κινδύνων μετάδοσης του κοροναϊού και αφορά τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν πτήσεις τσάρτερ προς την Κίνα και από την Κίνα προς την Ρωσία.
Από 1ης Φεβρουαρίου είχαν ανασταλεί ορισμένες τακτικές πτήσεις προς την Κίνα λόγω της έξαρσης του κοροναϊού. Το υπουργείο Μεταφορών είχε επιτρέψει σε αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιούν πτήσεις τσάρτερ για να μεταφέρουν Ρώσους πολίτες από την Κίνα.
Οι Καναδοί πολίτες που δεν χρειάζεται να βρίσκονται στην Κίνα θα πρέπει να φύγουν όσο ακόμη μπορούν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Φρανσουά-Φιλίπ Σαμπανί.
«Συμβουλεύουμε τους Καναδούς πολίτες η παρουσία των οποίων στην Κίνα δεν είναι απαραίτητη, να φύγουν με εμπορικά μέσα όσο υπάρχουν ακόμη», είπε ο επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας στους δημοσιογράφους.
Ο Καναδάς σκόπευε να βγάλει σήμερα από την Κίνα 200 πολίτες του, όμως η πτήση τους θα καθυστερήσει για 24 ώρες λόγω της κακοκαιρίας, είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό.
Το Ίδρυμα Γκέιτς δίνει 100 εκατ. δολάρια για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού
Το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς δεσμεύτηκε σήμερα να επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού, από τον οποίο έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους σχεδόν 500 άνθρωποι.
«Οι πολυεθνικοί οργανισμοί, η κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας και οι φιλανθρωπικές οργανώσεις πρέπει να συνεργαστούν για να επιβραδύνουν την επιδημία, να βοηθήσουν τις χώρες να προστατεύσουν τους πιο ευάλωτους πολίτες τους και να επιταχύνουν την ανάπτυξη εργαλείων για την καταπολέμηση της επιδημίας», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Γκέιτς, ο Μαρκ Σούζμαν.
Στα τέλη Ιανουαρίου το Ίδρυμα είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 10 εκατομμύρια για τον σκοπό αυτό.
Τα 20 εκατ. δολάρια θα δοθούν σε οργανισμούς, όπως στον ΠΟΥ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ και της Κίνας καθώς και την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας. Άλλα 20 θα πάνε στις δημόσιες υγειονομικές αρχές χωρών της υποσαχάριας Αφρικής και της νοτιοανατολικής Ασίας ενώ ποσό ύψους έως και 60 εκατομμυρίων δολαρίων θα δοθεί για την έρευνα για τα εμβόλια, τα φάρμακα και τα διαγνωστικά μέσα του νέου ιού.