Δύο υπήκοοι Μαλαισίας, που επέστρεψαν από στη χώρα από την κινεζική πόλη Ουχάν, βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ντο υπουργείο Υγείας της χώρας.

Τα δύο νέα κρούσματα ανεβάζουν συνολικά σε 12 τα κρούσματα στη χώρα.

Η Μαλαισία είχε στείλει αεροσκάφος στην Ουχάν τη Δευτέρα, για να επαναπατρίσει πάνω από εκατό πολίτες της που είχαν εγκλωβιστεί εκεί μετά τον αποκλεισμό της πόλης, σε προσπάθεια να ελεγχθεί η εξάπλωση του ιού.

Τα δύο νέα κρούσματα που διαγνώστηκαν είναι ένας 45χρονος άνδρας και ο 9χρονος γιος του, και δεν είχαν εμφανίσει συμπτώματα όταν εξετάστηκαν φτάνοντας στην Κουάλα Λουμπούρ. Οι εργαστηριακές εξετάσεις όμως επιβεβαίωσαν χθες πως ήταν θετικοί στον ιό.

«Και οι δύο λαμβάνουν θεραπεία ενώ βρίσκονται σε απομόνωση. Η κατάστασή τους είναι σταθερή» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Η Μαλαισία επιβεβαίωσε χθες τον πρώτο πολίτη της που είχε μολυνθεί με τον νέο κοροναϊό, έναν 41χρονο Μαλαισιανό που τον περασμένο μήνα είχε ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη. Εκεί είχε συνάντηση με Κινέζους, ένας από τους οποίους ήταν από την Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας.

Το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα πως ένας 38χρονος, που είχε έρθει σε επαφή με τον Μαλαισιανό, είχε επίσης μολυνθεί.