Τη συμφωνία ανάμεσα στην κυπριακή δημοκρατία, τον ΟΗΕ και τον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) για την εγκαθίδρυση, στην Κύπρο, υποστηρικτικής βάσης σχετικά με την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου στη Συρία, ενέκρινε σε έκτακτη συνεδρίασή του το υπουργικό συμβούλιο.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης, με βάση το ψήφισμα 2118 του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη σχετική απόφαση του ΟΑΧΟ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε η Κυπριακή Δημοκρατία να εγκαθιδρύσει στο έδαφός της βάση υποστήριξης των επιχειρήσεων της κοινής αποστολής ΟΗΕ-ΟΑΧΟ στη Συρία.

Με την απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου, προσθέτει, η Κυπριακή Δημοκρατία θα παρέχει στην Κοινή Αποστολή τις απαραίτητες διευκολύνσεις. Ο κ. Στυλιανίδης τονίζει ότι η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών, «πέραν του ότι αναδεικνύει τον σταθεροποιητικό και αναβαθμισμένο ρόλο της Κύπρου στην ιδιαίτερα σημαντική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ενισχύει το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διεθνές επίπεδο».