Μια ακόμη απόδειξη του παραλογισμού που γνώρισε ο κόσμος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν και η «Επιχείρηση Munchkin» που διεξήγαγαν οι Ναζί.

Η «πατρότητα» του προγράμματος ανήκει σε μια από τις πιο γνωστές φιγούρες του Γ’ Ράιχ, το Χάινριχ Χίμλερ. Επρόκειτο ουσιαστικό για ένα πρόγραμμα εκτροφής μεγαλόσωμων κουνελιών Αγκύρας. Αυτό από μόνο του δεν φαντάζει σκληρό. Μόνο που τα ζώα εκτρέφονταν σε ένα από τους πιο φρικτούς χώρους που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα: τα κουνέλια μεγάλωναν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Δίπλα σε εξαθλιωμένους φυλακισμένους που ζούσαν σε απάνθρωπες συνθήκες στο Νταχάου αλλά και σε πλήθος άλλων στρατοπέδων, τα ζώα έμεναν σε ευρύχωρους και θερμαινόμενους χώρους. Επιπλέον, κάθε μέρα ταΐζονταν με φρέσκα λαχανικά τα οποία καλλιεργούσαν οι φυλακισμένοι.

Ο λόγος πίσω από την εκτροφή των κουνελιών Αγκύρας, ήταν η παροχή επαρκών ποσοτήτων γούνας για την κατασκευή επενδεδυμένων παλτών των πιλότων της Luftwaffe, αλλά και άλλων ρούχων και αξεσουάρ, όπως αναφέρει το γερμανικό «Der Spiegel».