Ο Ερυθρός Σταυρός καταγγέλλει ότι οι συριακές αρχές εμποδίζουν την πρόσβαση στην πόλη Χομς στην οποία οι εγκλωβισμένοι πολίτες στερούνται στον μέγιστο βαθμό πλέον τρόφιμα και φάρμακα.

«Είκοσι μέρες, τώρα, άκαρπα, είναι που προσπαθούμε να φέρουμε ιατρικά προϊόντα και άλλη βοήθεια στην αρχαία πόλη Χομς», ανέφερε ο Μάγκνε Μπαρθ, ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού ειδικά για την Συρία.

«Παρά τις μακρές διαπραγματεύσεις και με τις δύο πλευρές στη σύγκρουση, και τις τρεις φορές που ταξιδέψαμε από τη Δαμασκό στη Χομς, ακόμα δεν εξασφαλίσαμε την έγκριση της συριακής βοήθειας να προωθηθεί στους αναξιοπαθούντες αυτή η βοήθεια», υπογράμμισε ο ίδιος.

Στο μεταξύ ακτιβιστές της αντιπολίτευσης ενημέρωσαν, σήμερα, ότι στη βορειοδυτική Συρία έχει απαχθεί από τους ισλαμιστές ένας Πολωνός δημοσιογράφος, ο Μάρσιν Σούντερ, ο οποίος απήχθη μέσα από από τα γραφεία εφημερίδας του χώρου της αντιπολίτευσης στο Σαρακέμπ της επαρχίας Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο εν λόγω δημοσιογράφος συνεργάζεται με το πολωνικό φωτογραφικό πρακτορείο Studio Melon.

Όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα που τού αποστέλλονται εδώ και πολλές μέρες παραμένουν αναπάντητα, ανέφερε το Reuters.

Οι νεκροί από τη σύρραξη στη Συρία έχουν ξεπεράσει τις 100.000, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

(Φωτογραφία αρχείου)